Sportiskola

Tisztelt Sportbarátok! Kedves honlap Olvasók!

Sok szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önöket a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola honlapján! Szervezetünk története 1963-ban kezdődött, amikor Debrecen Város Tanácsának döntése értelmében négy sportágban (úszás, atlétika, torna, kézilabda) megkezdődött a Sportiskolai képzés. Azóta számos változáson és átalakításon esett át a Sportiskola (DSC-SI), melyről részletesen olvashatnak honlapunk oldalain.

Az elmúlt évek legnagyobb és legmeghatározóbb változására 2006. január 1-én került sor, amikor az addig intézményi formában működő DSC-SI integrálódott a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.- be. Az új szervezeti formának és a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított lehetőségek megfelelő kihasználásának köszönhetően a DSC-SI szakosztályai azóta jobb lehetőségekkel rendelkeznek.

 Az összevonással egy időben megfogalmaztuk a Sportiskola fő célkitűzését, mely nem csak áthatja, hanem meg is határozza mindennapi munkánkat, és a DSC-SI szakosztályainak összes munkatársa felé támasztott elvárásainkat.

"Olyan kiművelt, becsületes embereket, sportembereket nevelni és képezni, akik felnőttkorban, hazai és nemzetközi színvonalú eredmények elérésére lesznek képesek!"

Megfogalmazott célunk eléréséhez elengedhetetlen, hogy továbbra is jó kapcsolatot ápoljunk a város oktatási intézményeivel, felnőtt sportszervezeteivel, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával, és legfontosabb szövetségeseinkkel a sportolóinkkal és szüleikkel, akik hathatós támogatása és együttműködése nélkül nem tudnánk teljes körű munkát végezni.

Ám munkánk folyamatos ellátásához elengedhetetlen, hogy felgyorsult - és a szabadidő eltöltésére számos alternatívát kínáló - világunkban a sport és az élsport megbecsültsége, és az egészséges életmódra való nevelés, továbbra is kiemelt figyelmet kapjon. Hisszük, hogy a 11 szakosztályunkban sportoló több mint 1000 gyerek, és szüleik meggyőződtek már róla, hogy jól döntöttek, amikor gyermeküket elhozták foglalkozásainkra. Úgy gondoljuk, hogy ennyi ember nem tévedhet! Éppen ezért minden debreceni és Debrecen környéki diáknak üzenjük:

"Gyere velünk, sportolj velünk, veled együtt jobbak leszünk!"