Nem tudtunk visszavágni

2024. 06. 18. (kedd) 07.33

A DSI Debrecen U17-es labdarúgói a visszavágón is vereséget szenvedtek a Gyöngyös csapatától.

A rájátszás második körének elő párharcában alulmaradtak Bende Tibor tanítványai a Gyöngyös otthonában. Hiába volt többször is fölényben csapatunk, a hibákat büntették a hevesiek és négyszer vették be a kapunkat. Nem voltak tehát könnyű helyzetben fiataljaink a visszavágón, ám nem adták fel, arra készültek, hogy megpróbálják ledolgozni a hátrányt.

Jó ritmusban és támadófelfogásban kezdtünk, érvényesítve akaratunkat, nyomás alá helyeztük ellenfelünket. Többször is veszélybe került a vendégek kapuja, a labdát azonban nem sikerült a vonalon túlra juttatni. A 24. percben első lehetőségét a Gyöngyös gólra váltotta, egy szabadrúgás után megzörgették a hálónkat. Próbáltunk még szünet előtt egalizálni, de hiába a fölény, a hátrányt nem tudtuk ledolgozni a pihenőig.

Fordulás után is mi domináltunk, támadásaink magukban hordozták a veszélyt, de a befejezéseknél rendre rossz döntéseket hoztunk. A zöld-fehérek is vezettek néhány ígéretes ellentámadást, ám védelmünk ezekre jól reagált, így nem nőtt a különbség. Sajnos nem is csökkent, mivel helyzeteinket nem sikerült értékesíteni. A 77. percben egy beadásnál viszont rosszul helyezkedtünk, nem figyeltünk a hosszún érkező támadóra és megduplázódott a hátrányunk. A hátralévő időben próbáltunk visszajönni a meccsbe, de ma is be voltunk oltva gól ellen, a hármas sípszóig az eredmény nem változott.

A kettős vereség ellenére fiataljainkat dicséret illeti, kiválóan teljesítettek az egész szezonban, kevésen múlt, hogy a következő bajnoki évet magasabb osztályban kezdhessék. Ez volt trénerünk, Bende Tibor búcsúmeccse, a jövőben más területek kamatoztatja tudását. Köszönjük amit egyesületünkért tett, sok sikert kívánunk neki.

MLSZ Regionális U17 Alap Rájátszás 2. forduló, 2. mérkőzés

DSI Debrecen – Gyöngyösi AK: 0-2 (0-1)

DSI Debrecen: Sinka – Kocsis, Nagy Zs. (Hosszú 81’), Keszler, Nagy Z. (Kiss I. 52’), Orsó (Pecséri 71’), Gulyás (Varga 81’), Ötvös (Fejér 71’), Szilágyi (Virág 81’), Pistritu, Máté (Takács 46’)

Edző: Bende Tibor

Bende Tibor: Az első mérkőzéshez kísértetiesen hasonló volt a mostani forgatókönyv. Dominancia mezőnyben, majd egy pontrúgás, illetve egy hosszúra átívelt beadást követően gólokat kaptunk. Sajnos a találkozó legelején egy jogos emberelőnytől fosztottak meg minket. Nagyom hosszú utat tettünk meg és végtelenül büszke vagyok a csapatra, a megyei futsal bajnokság és a regionális bajnokság megnyerése után a döntő parharcig meneteltünk a feljutásért vívott harcban. Köszönöm mindenkinek, aki segített minket ezen az úton, és további sok sikert kívánok a játékosoknak az élet minden területén. Én pedig búcsúzom a DSI-től, köszönöm a lehetőséget, hogy itt dolgozhattam.
Cikk nyomtatása