13.02-es idővel továbbjutott az EB-n Kerekes Gréta

2024. 06. 07. (péntek) 09.54

Az atlétikai Európa-bajnokság nyitónapján a DSI Debrecen gátasáért, Kerekes Grétáért szoríthattunk.

Pénteken eldördült a startpisztoly, elrajtolt Rómában az atléták Európa-bajnoksága. 48 ország 1575 atlétája lép pályára az elkövetkezendő hat napban, hazánkat 59 sportoló képviseli. A nyitónap délelőttjén kilenc számban kezdődtek meg a küzdelmek. A sportág debreceni szerelmesei leginkább a női 100 gát előfutamait várták, ugyanis magyar bajnokunk, Kerekes Gréta állt rajthoz kevéssel 10 óra után a római Olimpiai Stadionban.

Ifj. Tomhauser István tanítványa az első futamban, a hármas pályáról indulhatott, amely csoportban olasz, lengyel, norvég, finn, román és ukrán gátasok álltak még rajthoz. Időeredmények alapján csak a finn rivális Lotta Harala rendelkezett jobbal, mint Gréta, így joggal bíztunk klasszisunk továbbjutásában.

Klasszisunk tökéletesen kapta el a rajtot, elsőként lendült a lába az első gátnál, ám a táv felénél hárman is megelőzték, így 13.02-es idővel a 4. helyen ért célba. Mivel nem helyezés, hanem időeredmény döntött a továbbjutásról, meg kellett várni a másik két futamot. Ám a második után kiderült, Gréta ott lesz a következő körben.

Cikk nyomtatása