Kétgólos előnyből várhatjuk a visszavágót

2024. 06. 02. (vasárnap) 08.53

A DSI Debrecen U17-es labdarúgói behúzták a Kiskunhalas elleni osztályozó első párharcát.

Bende Tibor legénysége megnyerve a bajnoki sorozatot, az osztályozón vívhatta ki a jogot, hogy a következő szezont magasabb osztályban kezdhesse. Ehhez a délkeleti csoport felsőházának bajnokát, a Kiskunhalast kellett felülmúlni két párharcban. Az első mérkőzésre szombaton, hazai pályán került sor.

Nagy elánnal kezdtünk, amint útjára indult a labda, érvényesítettük akaratunkat, irányítottuk a játékot, védekezésre kényszerítettük ellenfelünket. A fölény hamar góllá érett, a 10. percben Orsó Árpád lépett ki és vette be a kaput. Szervezetten, fegyelmezetten és jó ritmusban futballoztunk, csapatként funkcionáltunk, szépen felépített támadásokat vezettünk. A 28. minutumban megdupláztuk előnyünket, egy szöglet után Pistritu Erik fejelte a labdát a hálóba. Egy ideig állt a játék, hatalmas vihar csapott le a pályára, a csapatok az öltözőbe vonultak.

A kényszerszünet kizökkentett minket a ritmusból, a folytatásban akadozott a gépezet, becsúsztak hibák, pontatlanságok, ráadásul a 47. percben visszajöttek a meccsbe a vendégek. Sikerült azonban rendezni a sorokat, és mielőtt ellenfelünk elhihette volna, van keresnivalója, Nagy Zoltán a 67. percben ezen reményüket eloszlatta, aki bebiztosította győzelmünket. Az első lépést megtettük a magasabb osztály felé, kétgólos előnyből várhatjuk a visszavágót.

MLSZ Regionális U17 Alap Rájátszás 1. forduló

DSI Debrecen – Kiskunhalasi Szilády RFC: 3-1 (2-0)

DSI Debrecen: Sinka – Kocsis, Nagy Zs., Keszler, Orsó (Virág 92’), Gulyás (Fejér 92’), Kiss I. (Nagy Z. 58’), Ötvös, Szilágyi, Pistritu, Máté (Takács 81’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Orsó 10’, Pistritu 28’, Nagy Z. 67’

Bende Tibor: Az első félidőben tökéletesen működött mindaz, amit elterveztünk, hamar kétgólos előnyre tettünk szert. A hatalmas vihar miatt egy időre félbeszakadt a mérkőzés. A második játékrész elején mintha az öltözőben maradtunk volna, sok volt a hiba, a kapura nem jelentettünk veszélyt. De összekaptuk magunkat és bebiztosítottuk győzelmünket. Az első félidei teljesítménnyel elégedett vagyok, a másodikkal viszont nem, a hibákat orvosolnunk kell, mert nehéz 90 perc vár ránk Kiskunhalason. Gratulálok a győzelemhez.
Cikk nyomtatása