Feltettük az i-re a pontot

2024. 05. 30. (csütörtök) 21.01

A DSI Debrecen U14-es csapata Vasas Levente mesterhármasával és Bendik Tamás góljával fektette két vállra az Encs együttesét.

Győrösi Péter rájátszásban veretlen bajnokcsapata hétközi mérkőzésen, idegenben zárta a szezont. A 2023-24-es sorozat utolsó erőpróbájára az Encs otthonában került sor csütörtök délután. Fiataljaink azzal a céllal utaztak a borsodi kisvárosba, hogy győzelemmel koronázzák meg egész éves kiváló teljesítményüket.

Jó ritmusban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadófelfogásban futballozott, így egy jó párharcot láthattak mindazok, akik kilátogattak a Városi Sportközpontba. Szervezettek voltunk, a csapatrészek között megvolt az összhang, tudatosan építkeztünk és a 17. percben gólgyárosunk mattolta a házigazdák védelmét. Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, öt minutum elteltével egyenlítettek a kék-fehérek. Szemre tetszetősen fociztunk, többször is odaértünk ellenfelünk kapuja elé. Már úgy nézett ki, döntetlennel zárul az első félidő, de Vasas a 40. percben gondoskodott arról, hogy előnnyel mehessünk pihenőre.

Szünet után Vasas ott folytatta, ahol az első etapban abbahagyta, a 44. minutumban már mesterhármast jegyezhetett, ezzel megszerezve idei 62. találatát. Négy perc elteltével Bendik Tamás is beköszönt, ekkor már félig zsebben volt a három pont. A borsodiak próbáltak visszajönni a meccsbe, ám védelmünk jól működött, ha kellett, a vonalon Cseke Roland segítette ki társait. Bár a 79. percben szépített az Encs, győzelmünk egy pillanatig nem forgott veszélyben, megérdemelten nyertük meg a hétközi szezonzárót. Külön öröm, hogy csapatunk játékosa, Vasas Levente nyerte el a bajnokság gólkirályi címét.

Egy sorozat befejeződött, de egy hosszabb pihenőt követően indul egy új, mégpedig egy osztállyal feljebb, de biztosak vagyunk abban, csapatunk a magasabb osztályban is megállja majd a helyét.

MLSZ Regionális U14 alap Északkeleti Csoport - Felsőág 10. forduló

Encs RSE – DSI Debrecen: 2-4 (1-2)

DSI Debrecen: Cseke – Vasas, Szilágyi (Horváth 70’), Gulyás, Kovács (Holhós 54’), Sebők (Szabó 62’), Mizsik (Mráz 74’), Magyari, Varga, Tóth K., Bendik (Offra 70’)

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Vasas 17’, 40’, 44’, Bendik 48’

Győrösi Péter: Egy nagyon jó csapattal találkoztunk, nem véletlenül zártak a 3. helyen a bajnokságban, több jó képességű játékos van a keretükben. Kombinatívan, szervezetten futballoztunk, csapatként funkcionáltunk, helyzeteinkből négyet értékesítve nyertünk a szezonzárón. Gratulálok a srácoknak, a mai sikerrel keretbe foglaltuk egész éves jó teljesítményünket, a rájátszásban kiváló mérleggel zártunk, egy döntetlen mellett kilenc győzelmet szereztünk. Külön gratulálok Vasas Leventének a mai mesterhármasához és a gólkirályi címhez, az idei szezonban 62 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Még lesznek edzések, majd a megérdemelt pihenőt követően megkezdjük a felkészülést a magasabb osztályra.
Cikk nyomtatása