Győzelemmel ünnepeltük a bajnoki címet

2024. 05. 29. (szerda) 14.22

A DSI Debrecen U14-es, már bajnokcsapata esélyt sem adva a Tarpának, szép játékkal gyűjtötte be a három pontot.

Győrösi Péter legénysége már bajnokként léphetett pályára a hétközi mérkőzésen, ugyanis a legutóbbi fordulóban a rivális FILO vereséget szenvedett Miskolcon, így már pontszámban nem érheti utol csapatunkat. Fiataljaink így azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a hátralévő két meccsen is, elsőként Tarpán, megőrzik kiváló mérlegüket.

Nagy elánnal indítottunk, ennek hamar meg is lett az eredménye, a 6. percben gólgyárosunk, Vasas Levente már be is vette a szabolcsi kaput. Felszabadultan, de szervezetten futballoztunk, komoly nyomás alá helyeztük a házigazdákat, akik leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva, elvétve, akkor is csak pillanatokra lépték át a felezővonalat. A szép játék újabb találatot eredményezett, a 28. minutumban ismét Vasas juttatta a labdát a vonalon túlra. Rá négy percre igazából el is dőlt a mérkőzés, Milbik Máté találatával már háromgólos előnnyel mehettünk szünetre.

Fordulás után viszont már biztossá vált győzelmünk, a 43. minutumban Pénzes Zoltán révén négyre nőtt a különbség. Erre azonnal válaszoltak a piros-fehérek, bár próbáltak tovább zárkózni, erre esélyt sem adtunk nekik. Helyzetek előttünk adódtak, ha higgadtabbak vagyunk a befejezéseknél, kiütés lehetett volna a vége, ám góljaink számában nem történt változás a hármas sípszóig.

MLSZ Regionális U14 alap Északkeleti Csoport - Felsőág 8. forduló

Tarpa SC – DSI Debrecen: 1-4 (0-3)

DSI Debrecen: Cseke (Sebők 57’) – Vasas, Szilágyi (Csáki 68’), Gulyás, Kovács, Pénzes (Szabó 68’), Magyar, Varga, Milbik (Mizsik 49’), Tóth K., Bendik (Horváth 68’)

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Vasas 6’, 28’, Milbik 34’, Pénzes 43’

Győrösi Péter: A bajnoki cím tudatában végig felszabadultan, lendületesen, szemre tetszetősen, kombinatívan futballoztunk, sokpasszos játékkal építettük támadásainkat. Egy percig nem volt kétséges, hogy megnyerjük a mérkőzést, ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, akár kétszámjegyű is lehetett volna a különbség. Még egy mérkőzésünk van hátra az idei bajnokságból, szeretnénk a szezonzárón is győztesen elhagyni a pályát. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a bajnoki címhez.
Cikk nyomtatása