Rekordnézettséget hozott az olimpiai selejtező

2024. 05. 23. (csütörtök) 21.16

A helyszínen, valamint az online térben is minden eddiginél több nézőt vonzott a múlt héten lezajlott 3x3-as olimpiai selejtezőtorna – erről a debreceni szervezőbizottság elnöke, Becsky István beszélt csütörtökön, a Campus Rádió Heti Sport című műsorában. A sportvezető többek között a szakág és a rendezvény népszerűségének okait is megvitatta Marosi Zoltán és Ó Nagy Ferenc műsorvezetővel, valamint rövid betekintést engedett a hallgatóknak a háttérmunkálatok folyamatába. Noha konkrétumokat egyelőre nem tudunk, a Nemzetközi Kosárlabda-szövetséggel való, virágzó kapcsolat nyomán valószínűsíthető, hogy városunk a jövőben is világeseményeknek adhat majd otthont.

Debrecen, a 3x3-as szakág fővárosa. Ez nem a mi elfogult állításunk, a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) képviselői maguk illették – immáron sokadjára – ezzel a megtisztelő jelzővel a Cívisvárost a helyi szervezőbizottság elnökének, Becsky Istvánnak a múlt heti, olimpiai kvalifikációs torna után. A négy napos viadal a szokásokhoz híven óriási sikert aratott, a Kossuth téren felállított mobillelátók csordultig megteltek, míg az online közvetítést milliók követték. Bár csapataink sajnos nem szereztek kvótát az ötkarikás játékokra, az esemény világszintű lebonyolítására ismét büszkék lehetünk. Becsky István a Campus Rádió Heti Sport című műsorában elmondta, már zajlanak a tárgyalások, jók a kilátások a FIBA-val való együttműködés folytatására.

-         Nagyon sokat kaptunk a FIBA-tól, emellett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől is természetesen, de mi is sokat adtunk. Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, de azt gondolom, rászolgáltunk a bizalomra. Szomorkodni sem volt időnk vasárnap, hiszen hajnalig arról tárgyaltunk, hogy miként tudnánk a 3x3-as, illetve az 5 az 5 elleni rendezvényeket Debrecenben tartani. Bízom benne, hogy nemsokára pozitív hírekkel tudok szolgálni – nyilatkozta a sportvezető.

A közel harminc perces interjúból ehhez hasonló értékes információk, és egyéb érdekességek is kiderülnek, a teljes adás az alábbi linken elérhető:

https://soundcloud.com/fm90campus/oriasi-siker-volt-a-3x3-as-olimpiai-selejtezo-debrecenben
Cikk nyomtatása