Döntetlennel zárult a rangadó

2024. 04. 17. (szerda) 10.27

A DSI Debrecen U14-es labdarúgói kétgólos előnyre tettek szert, de szünet után egalizált a FILO, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

Rangadó várt kedden Győrösi Péter tanítványaira, hét közben pótolták ugyanis a rájátszás 2. fordulójából elhalasztott FILO elleni mérkőzést. Két veretlen csapat mérte össze erejét, mely gárdák között fog nagy valószínűség szerint eldőlni a bajnoki cím sorsa.

Hétvégén a nagy meleg, kedden viszont az eső nehezítette meg a játékosok dolgát, ahogy elkezdődött a mérkőzés, jött is az égi áldás. A rossz idő ellenére sokan kilátogattak az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum műfüves pályájára, hogy biztassák a két együttest, a nézők pedig jó hangulatot teremtettek a lelátón.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, mindkét fél vezetett támadásokat, de leginkább mezőnyben pattogott a labda. A védelmek mindkét oldalon jól működtek, így a kapuk nem kerültek veszélybe. A 23. percben viszont egy pontrúgás után Milbik Máté betalált és nálunk volt az előny. A vendégek próbálták ledolgozni hátrányukat még szünet előtt, de nem találtak rajtunk fogást.

Jól indult számunkra a második etap, a 45. minutumban egy újabb pontrúgást Kovács Zsombor értékesített. A mostoha körülmények ellenére szemre tetszetősen és jó ritmusban fociztak a csapatok, párharcokból sem volt kevés, de mindkét fél sportszerűen küzdött. Az 55. percben egy támadás végén faragtak a hátrányukból a szabolcsiak, ismét nyílttá vált a találkozó. Ahogy telt az idő, kezdtünk bizakodni, hogy meg lesz a győzelem, de a 74. minutumban egyenlített a FILO. Az eredmény a hátralévő percekben már nem változott, így döntetlennel zárult a színvonalas rangadó.

MLSZ Regionális U14 alap Északkeleti Csoport - Felsőág 2. forduló

DSI Debrecen – FILO SE: 2-2 (1-0)

DSI Debrecen: Cseke – Vasas, Szilágyi, Gulyás, Kovács, Sebők, Mizsik, Magyari, Varga, Milbik (Bendik 67’), Tóth K.

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Milbik 23’, Kovács 45’

Győrösi Péter: Az egész mérkőzésen párharcokkal tarkított mezőnyjáték zajlott a pályán, egyik oldalon sem volt sok helyzet, de pontrúgásokból kétgólos előnyre tettünk szert. Sajnos ellenfelünk fel tudott állni és szünet után egyenlített, így döntetlennel zártuk a rangadót. Gratulálok a gyerekeknek, mert szakadó esőben is nagy szívvel játszottak, maximálisan odatették magukat. A végeredmény reális, egy nagyon jó csapat ellen szereztünk egy pontot, gratulálok a FILO-nak is. Ilyen meccsből kellene több, ez szolgálná igazán a gyerekek fejlődését.
Cikk nyomtatása