A kilencedik helyért játszhat vasárnap a Team Debrecen

2024. 04. 06. (szombat) 20.09

Az Ifjúsági Kosárlabda Bajnokok Ligája utolsó előtti napján megszerezte második győzelmét a Team Debrecen, a Ludwigsburg elleni magabiztos sikernek köszönhetően vasárnap 13 óra 30 perctől a 9. helyért játszhatnak.


A Team Debrecen meccsével indult a szombati játéknap, az ellenfél a C-csoportban két szoros vereséget szenvedő Porsche BBA Ludwigsburg volt. Az U18-as válogatott kezdte jobban a mérkőzést, egy 10-2-s rohanás után hamar kénytelen volt kikérni első időkérését a német szakmai stáb. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, sokáig felváltva estek a kosarak, az újabb ritmusváltásra a második negyed elejéig kellett várni, Rosta és Tallós kosaraival sikerült tíz fölé tornázni a különbséget (20-33). Az egész tornán kiválóan játszó Kékesi-Lukácsi páros vezérletével a nagyszünetre tovább nyílt az olló, az öltözőbe már 16 pontos fórral mehettek (31-47).

A fordulást követően Kékesi és Tallós triplái után Rosta vitt végig egy gyorsindítást faulttal együtt, Angyal centermunkája és Rosta újabb betörése után pedig a 25. percre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (38-63). Pethő Ákos igyekezett az addig kevesebbet játszóknak is lehetőséget biztosítani, akik ezúttal is nagyszerűen éltek a lehetőséggel. 24 pontos győzelmüknek köszönhetően Varga Ferencék a 9. helyért játszhatnak a vasárnapi zárónapon.

Ellenfelük az AEK Athén-Hapoel Jeruzsálem párharcból került ki, az egy nappal korábban kétszeres hosszabbításban nyerő görögök, a D-csoport körbeveréséből a legrosszabbul kijövő izraeliekkel mérkőztek meg. Kiegyenlített első tíz perc után a találkozó a második negyedben dőlt el, az AEK 15 egységgel nyerte ezt a periódust, a megszerzett előnyt pedig kisebb megingásoktól eltekintve egészen a végig meg tudtak tartani. Ennek köszönhetően vasárnap 13 óra 30 perctől a Team Debrecennel küzdhetnek majd meg a 9. helyért.

A szombati játéknap befejezéseként két helyosztót játszottak, a cseh rangadón egy percig sem volt kérdéses, hogy a Nymburk legyőzi az Opavát, 90-50-es sikerüknek köszönhetően ők szerezték meg az Ifjúsági Kosárlabda Bajnokok ligája 2024-es kiírásának 7. helyét. A Lenovo Tenerife-Baskets Oldenburg összecsapás előzetesen már nagyobb csatát ígért, hiszen a spanyolok csak kedvezőtlen sorsolásuk miatt nem játszhattak az érmes pozíciókért, míg a németek elődöntőbe jutása mindössze négy ponton múlott. Utolsó mérkőzés révén mindkét vezetőedző bővebb rotációval dolgozott, a tornán addig kevesebbet játszók is sok lehetőséget kaptak. Ennek ellenére az esélyesebb spanyolok végig uralták a mérkőzést, könnyed győzelmükkel pedig az 5. helyen zárták az Ifjúsági bl-t.


Ifjúsági Kosárlabda Bajnokok Ligája 5. nap eredmények:

Porsche BBA Ludwigsburg – Team Debrecen 69-93 (9-12. helyért)

AEK Athén – Hapoel Jeruzsálem 84-70 (9-12. helyért)

BA Nymburk – BK Opava 90-50 (7.helyért)

Lenovo Tenerife – Baskets Oldenburg 87-56 (5.helyért)

Vasárnapi menetrend:

11:00 Hapoel Jeruzsálem – Porsche BBA Ludwigsburg (11. helyért)

13:30 AEK Athén – Team Debrecen (9. helyért)

16:00 Igokea – Tofas Bursa (3. helyért)

19:00 Rytas Vilnius – Galatasaray (döntő)
Cikk nyomtatása