Klekner Hanga megjavította az országos csúcsot!

2024. 02. 20. (kedd) 20.01

A DSI Debrecen kiválósága Eszéken 18 éves rekordot adott át a múltnak a bronzkategóriás versenyen.

A nemzetközi atlétikai szövetség fedettpályás világsorozatának bronz kategóriás versenyén, a Josip Gasparac Memorialon a DSI többszörös bajnok rúdugrója is rekoránra lépett. Klekner Hanga már a magyar bajnokságon is jelezte, kiváló formában van, vetélytársak nélkül is idei legjobb eredményével, 445 centivel nyerte meg a számot.

Klasszisunk kedden, az eszéki viadalon még magasabbra jutott, nem csak egyéni csúcsát, hanem edzője, Molnár Krisztina által 2006-ban felállított országos rekordját is átadta a múltnak. 2024. február 20-tól az új magyar csúcs 4 méter 56 centi. Ezzel a nagyszerű eredménnyel, csak több rontott kísérlet miatt végzett a görög Eléni-Klaoúdia Polak mögött a második helyen.  

Hanga első kísérletre teljesítette a 411-es kezdőmagasságot, mint ahogy a 421-et és a 431-et is. A 441-et másodjára, 451-et pedig harmadjára vitte át. Ezt követően 4 méter 56 centire került a léc, mely egy centivel volt magasabb, mint az érvényben lévő magyar rekord. Ezt a magasságot másodjára ugrotta át és innentől nevéhez fűződött már az országos csúcs. Zárásként megpróbálkozott a 461 centivel, de mindháromszor leverte a lécet, mint ahogy riválisa is, így az ezüstérmet vehette át a nap végén. Cikk nyomtatása