Tökéletes tavaszi rajt

2024. 02. 18. (vasárnap) 11.44

A DSI Debrecen U17-es csapata Csengerben, az U15 pedig Sárospatakon indította a tavaszi pontvadászatot.

U17

Bende Tibor legénysége megnyerve az alapszakaszt jutott a felsőházba, mely csoport küzdelmei hétvégén kezdődtek. Fiataljainkra szombaton várt az első erőpróba, mely játéknapon ahhoz a Csengerhez látogattak, amely gárdát ősszel egy hetessel intéztek el. A mostani találkozónak is csapatunk volt az esélyese, annak ellenére, hogy a házigazdák kerete megerősödött télen.

Amint útjára indult a labda, srácaink próbálták ráerőltetni akaratukat ellenfelükre, bár időnként akadozott a gépezet, de birtokolták a labdát, fölényben futballoztak. Negyedóra telt el a mérkőzésből, mikor Tóth Zoltán villant és bevette a szabolcsi kaput. A folytatásban jól tartotta magát a Csenger, ennek ellenére növelhették volna előnyüket a Bende-tanítványok, ám kimaradtak a lehetőségek. Az újabb gólra a 44. percig kellett várni, ekkor Keszler Benjámin zörgette meg a hálót, melynek köszönhetően fiataljaink várhatták nyugodtabban a folytatást.

Szünet után hamar jött a harmadik találat, az 50. minutumban Kalapos Konrád mattolta a szabolcsi védelmet. A győzelem nem volt kérdéses, csak az, mekkora lesz a különbség. A 63. percben Nagy Zoltán nyitotta tovább az ollót, majd kis idő múlva a házigazdák is betaláltak, ám a saját kapujukba tették és már öttel mentek a mieink. Három minutum elteltével Keszler második gólját jegyezhette és állította be a végeredményt.

MLSZ regionális U17 Felsőház Északkeleti csoport 1. forduló

Csenger – DSI Debrecen: 0-6 (0-2)

DSI Debrecen: Sinka – Kalapos (Nagy Z. 59’), Kocsis, Nagy Zs., Keszler (Virág 76’), Orsó, Gulyás, Tóth Z. (Varga 81’), Ötvös (Kiss I. 59’), Szilágyi (Takács 76’), Pistritu (Szalontai 81’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Tóth Z. 15’, Keszler 44’, 74’, Kalapos 50’, Nagy Z. 63’, Fülöp71’ (öngól)

Bende Tibor: Felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, a formánk is még szezon eleji volt, ennek tudható be, hogy sok volt a pontatlanság a játékunkban. Ellenfelünk sokáig jól tartotta magát, de győzelmünk annak ellenére sem volt kérdéses, hogy sok helyzetet kihagytunk, magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot. A folytatásban is a táblázat élén szeretnénk maradni, ám ehhez sokkal koncentráltabban kell majd futballoznunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

U15

Cseke Bence növendékei a tavaszi rajton azzal a céllal utaztak Sárospatakra, hogy visszavágnak az őszi vereségért. Ennek szellemében, jó ritmusban kezdték a mérkőzést, az első perctől támadófelfogásban futballoztak. Szépen járt lábról-lábra a labda, fiataljaink többször odaértek a haza tizenhatoshoz, helyzeteket dolgoztak ki, de a kaput még nem sikerült bevenniük. Erre a 29. percig kellett várni, ekkor Baranyai Dominik fejéről került a hálóba a labda. Egy gól nem előny, gondolta Nagy Lőrinc, aki szünet előtt szabadrúgásból talált be, így nyugodtabban várhattuk a második etapot.

Fordulás után is csapatunk dominált, bár a vendéglátók próbáltak visszajönni a meccsbe, védelmünk jól működött, sorra meghiúsultak ezen kísérletek. Helyzetek inkább fiataljaink előtt adódtak, ám ki is maradtak. Nem úgy a 68. percben, mikor Varga Lajos fejelt a kapuba és növelte háromra az előnyt. A mérkőzés hajrájában szépített ugyan a Sárospatak, ám a vereséget nem kerülhette el. A Cseke-tanítványok kétgólos győzelemmel sikerrel vették az első tavaszi akadályt.

MLSZ Regionális U15 Északkeleti csoport - Alsóház 1. forduló

Sárospataki TC – DSI Debrecen: 1-3 (0-2)

DSI Debrecen: Cseke – Bihari, Szilágyi (Csáki 64’), Dely (Pásztor 64’), Gercsák (Tőzsér 78’), Tóth B., Lehner, Baranyai, Varga, Milbik, Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Gólszerzők: Baranyai 29’, Nagy L. 38’, Varga 68’

Cseke Bence: Játékunk már hasonlít arra, amit szeretnénk játszani, mindabból, amit a felkészülés alatt gyakoroltunk, sok minden visszaköszönt a mai mérkőzésen. Előfordultak hibák, de sok pozitív dolgot láttam, ez pedig egy jó út kezdete lehet. Gratulálok a csapatnak a jó tavaszi rajthoz, bízom abban, hasonlóan eredményes lesz a folytatás.
Cikk nyomtatása