Aranyérmes a magyar kvartett Tbilisziben

2024. 02. 04. (vasárnap) 19.52

A DSI Debrecen vívójával, Nagy Blankával felálló junior női párbajtőrcsapat a fináléban az olaszokat legyőzve szerezte meg az első helyet a Világkupán.

A Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina összetételű korosztályos nemzeti csapat a nagyon erős mezőnyben Törökország ellen kezdett a nyolcaddöntőben, nem is akárhogy! Lányaink esélyt sem hagytak ellenfelüknek és 45-34-es győzelmet arattak. A folytatásban a franciák vártak a mieinkre, akik meglepően simán, 45-30-ra verték a gallokat. Az elődöntőben Németország következett, no és az elképesztő izgalmak. Hiába vezettünk már hat tus különbséggel is, a németek egyenlítettek, és 38-38-nál jött a ,,hirtelen halál”, mely után a magyar lányok örömujjongása rázta fel a grúz fővárost.

A döntőben gyakorlatilag mindenki hozta az extrát, és az Olaszország ellen aratott 45-35-ös siker után megérdemelten vehette át az aranyérmet a magyar csapat.

A Világkupa után Partali Csaba válogatott edző a hunfencing.hu oldalnak nyilatkozva elmondta: “Gratulálok a lányoknak, és edző kollégáimnak, remek versenyt vívtak a lányok! Itt volt a világranglista első hét helyezettje, továbbá Kína, talán ez volt a legerősebb eseménye a szezonnak. Voltak extra meccseink a franciák vagy az olaszok elleni, aztán volt kivételesen izgalmas összecsapásunk is a németek ellen, melyből szintén sikerült jól kijönnünk. Ezek után nagyon várjuk a világversenyeket, és tegyük hozzá azt, hogy az a három lány, aki szinte végigvívta a napot, még jövőre is junior lesz… Úgyhogy nem rosszak a kilátások…”

Fotó: hunfencing.huCikk nyomtatása