Kozák Luca indulása már biztos Glasgow-ban

2024. 01. 26. (péntek) 10.40

Versenydömpingre számíthatunk idén atlétikában. Olimpián, szabadtéri Eb-n, és fedettpályás világbajnokságon is indulnak magyarok.

Még csak pár hete kezdődött a fedettpályás szezon, a DSI Debrecen atlétái már több versenyen is rajthoz álltak, és hét érmet gyűjtöttek a viadalokon. Ám ha előre tekintünk, azt láthatjuk, világversenyekből sem lesz hiány az előttünk álló hónapokban.

Márciusban fedettpályás világbajnokságot rendeznek Glasgow-ban, Júniusban szabadtéri Európa-bajnokságon lépnek rekortánra a kontinens legjobbjai, július 26-tól pedig elrajtol Párizsban az olimpia.

Az már biztos, hogy a DSI Debrecen kiválósága, Kozák Luca rajthoz áll 60 gáton Glasgow-ban, de Suba László tanítványa a 2023-as magyar bajnokságon – első magyarként - olimpiai kvótát érő idővel ért célba, így készülhet 100 gáton az ötkarikás játékokra.

Lucán kívül több magyar bajnok atlétánk is rekortánra léphet a világversenyeken, melyre jó eséllyel pályázik gátasunk, Kerekes Gréta, gerelyhajítónk, Szilágyi Réka, rúdugrónk, Klekner Hanga és magasugrónk, Török Gergely is.

Kiválóságainkra a márciusi vb előtt még több hazai és nemzetközi verseny vár, az előttünk álló hétvégén például Nyíregyházán mérettetik meg magukat, Kozák Luca pedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) arany kategóriás fedettpályás viadalán áll majd rajthoz.


Fotó: MASZ
Cikk nyomtatása