Öt érem Nyíregyházán

2024. 01. 21. (vasárnap) 15.25

A szabolcsi főváros adott otthont január 20-án a Nyíregyháza nyílt fedettpályás nemzetközi versenynek.

A DSI Debrecen atlétái szombaton a szabolcsi fővárosba utaztak, ugyanis ezen a napon a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban léptek rekortánra. Versenyzőink több számban mérettették meg magukat és értek el jó eredményeket, a nap végén öt érmet is begyűjtöttek. A medálok mellett többen is megjavították egyéni rekordjaikat, illetve zártak előkelő helyen.

Hodossy-Takács Sámuel két számban indult: távolugrásban harmadik kísérletre 7 méter 3 centit teljesített és utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Magasugrásban a 202 centiig jutott és állhatott fel a dobogó harmadik fokára, mint ahogy hármasugrónk, Iván Zsombor (14.88). Többszörös magyar bajnok gátasunk, Kerekes Gréta síkon hangolódott a fedettpályás szezonra, 60 méteren 7.49-nél állította meg az órát, mely a harmadik helyre volt elég. A debreceni éremkollekciót Tóth Nándor tette teljessé, aki 15.09-es új egyéni csúccsal második lett a junior súlylökők mezőnyében.

Fiatal sprintereink mindegyike megjavította 60 méteren egyéni rekordját, ahogy Erdős Viktória is, akinek távolugrásban csúcsa innentől 508 centire módosult.

A nyíregyházi versen teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2024/1149-nyiregyhaza-nyilt-fedettpalyas-verseny-2024-eredmenyek-0120192324.pdf


Fotó: Matey István/HAONCikk nyomtatása