Törökszentmiklóson is tornagyőzelmet ünnepelhetett U12-es labdarúgó csapatunk

2024. 01. 16. (kedd) 23.19

Hibátlan mutatóval nyerték meg a XIII. Törökszentmiklósi Téli Teremtornát fiatal focistáink.

Egy fontos kifejezést évek óta szemük előtt tartanak a DSI Debrecen 2012-es születésű labdarúgói, ez pedig a csapategység, melyre építve sikert sikerre halmoztak az elmúlt évben. Csak egy kis múltidézés. A horvátországi nemzetközi tornán harmadik helyezés, a regionális bajnokság félidejében második hely, a hajdúnánási Hajdúvárosok Kupáján címvédőként újabb aranyérem, ez utóbbi egyfajta karácsony előtti ajándékként.

Makra Béla tanítványai hétvégén ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Együttesünk a nyolc csapat részvételével megrendezett tornán vett részt, ahol 4+1-es szabályrendszerben, 18 perces meccseken léptek pályára a csapatok. A csoportmeccsek nyitányán a Tiszakécske ellen 2-0-s sikerrel nyitottak legényeink, majd a Hódmezővásárhely ,,sárga” együttesét lépték le 7-0-ra. Ezt követően, már biztos továbbjutóként a Tiszafüred ellen sem húzták be a féket labdarúgóink, a vége 4-1 ide.

Az elődöntőben a tornán dinamikus, gólratörő futballt bemutató Gyomaendrőd várt a DSI Debrecenre. Csapatunk viszont nem bízta a véletlenre az összecsapást, és igazi erődemonstrációt tartva 7-0-ra ütötte ki aktuális ellenfelét. A fináléban a már egyszer legyőzött Tiszakécske következett újra, az aranyéremről egy gól döntött, melyet Váradi Szabolcs szerzett egy remek akció végén, a lefújás után pedig jöhetett az ünneplés.

Csapatunk az elsőség mellett két különdíjat is bezsebelt, hiszen a torna legjobb kapusának Vékony Milánt választották, míg a gólkirályi címet a hat találatig jutó Váradi Szabolcs szerezte meg.

A DSI Debrecen U12-es tornagyőztes csapata: Vékony Milán, Sándor Ábel, Benedek Barna, Hermann Áron, Kecskés Zalán, Nagy Dénes, Orbán Balázs, Ó Nagy Ferenc, Péntek Zsigmond, Váradi Szabolcs.

Vezetőedző: Makra Béla

A torna után Makra Béla vezetőedző elmondta: Évkezdésnek nagyszerű tornán vehettünk részt, ahol számunkra új csapatokkal mérhettük össze tudásunkat. Kezdetben egy picit megzavart, hogy futsal tornára érkeztünk, amit az amúgy nagyon kedves rendezők elfelejtettek mondani. A csapatom minőségét jelzi, hogy hamar alkalmazkodtunk a helyzethez és imponáló játékkal, tetszetős focival veretlenül megnyertük a tornát. Ott folytattuk, ahol tavaly abba hagytuk... megyünk tovább! A február eleji, cigándi nemzetközi torna igazi erőfelmérő lesz... Hajrá DSI!
Cikk nyomtatása