Méltó helyre került két debreceni fotós munkája

2023. 11. 03. (péntek) 13.21

Derencsényi István és Czeglédi Zsolt fotóit csodálhatja csütörtöktől a Debreceni Sportuszoda közönsége.

Mint arról már beszámoltunk, városunk ad otthont a november 1-4. között a Szerencsejáték Zrt. XIX. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságának. A Debreceni Sportuszodába kilátogató nézők már nem csak a hazai úszófenoménokat csodálhatják, hanem városunk két kiváló sportfotósának, Derencsényi Istvánnak és Czeglédi Zsoltnak a munkáját is. A csütörtök délelőtti előfutamok után ünnepség keretében leplezték le a két művészi fotót.

Becsky András a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője, úgy fogalmazott, szerettek volna városunk kiváló sportfotósainak munkái közül két olyat kiállítani, melyek stílszerűen az úszáshoz köthetők. Majd lehullt a lepel és láthatóvá vált a Nagy kékség és a Bukósisak vízből című kép.

-2007-ben a rövidpályás Európa-bajnokságon kezdődött a kapcsolatom a vizes sportokkal. A fotó 2017-ben készült, emblematikus képe a vizes világbajnokságnak. Háttérben a Parlament, mely számomra egyet jelent Magyarországgal. Lokálpatrióta vagyok, büszkeséggel tölt el, hogy fotóm a Debreceni Sportuszodában lett kiállítva – fogalmazott Derencsényi István. A Nagy kékség a FINA Világbajnokság óriástoronyugró döntőjén egy versenyző alámerülését örökítette meg.

-Nagy büszkeséggel tölt el, hogy fotómat méltónak találták arra, hogy a Debreceni Sportuszodában legyen kiállítva. A 2022-es római vizes Európa-bajnokságon készült, a délelőtti előfutamok során, a Bukósisak vízből című kép pedig Hosszú Katinkát ábrázolja. Mikor visszanéztem, akkor tudatosult bennem, hogy egy különleges pillanatot sikerült lencsevégre kapnom. Újságokban, internetes portálokon sokszor látom a fotóimat, de hogy itt az uszodában fogom látni ezt a képet, mindig megdobban majd a szívem – mondta Czeglédi Zsolt.


Fotó: Czinege Melinda/HAON
Cikk nyomtatása