Meccsdömping a 3x3 U18-as VB második napján

2023. 08. 31. (csütörtök) 22.54

A szerdai esőzések miatt reggeltől estig zajlottak a mérkőzések a Nagytemplom előtt a 3x3 U18-as Világbajnokság második játéknapján. Csütörtökön a magyar együttesek is bemutatkoztak, a női alakulat két vereséggel zárta a napot a halálcsoportban, míg a férfiak kis híján meglepték a franciákat, Japán ellen pedig két pontos győzelmet arattak.

A magyar lányok Franciaország ellen kezdték a reggeli órákban a tornát, Károlyi Andrea tanítványai mindent megtettek, hogy megnehezítsék riválisuk dolgát, ám az olló a percek múlásával a szép megmozdulások ellenére is tovább nyílt. Hasonló forgatókönyv állt fent a német együttes ellen, azonban Vladár Róza pontjaival nem engedte huszonegy pontig jutni ellenfelét a hazai csapat.

A férfiak már az első meccsen elkapták a fonalat, és nem sokon múlott, hogy két vállra fektessék a bajnokesélyes franciákat. A Japán elleni találkozóra újfent felszívta magát a házigazda, Géringer Gergő és Varga Ferenc vezetésével egy huszáros véghajrával és a közönség biztatásával legyőzték ázsiai riválisukat, így továbbra is esélyük van előzetesen kitűzött céljuk elérésére: szombaton továbbjuthatnak csoportjukból.


Az uraknál az A-csoportot a német csapat zárta az élen három győzelemmel, mögöttük pedig a remek formát produkáló katariak. Az észtek átvették az irányítást a B-csoportban, az ötös második helyén pedig az azonos statisztikával bíró szlovén alakulat áll. A C-csoport éllovasa a francia gárda, a magyar csapat mindössze egy ponttal maradt alul a listavezető ellen, majd a debreceni Varga Ferenccel a soraiban Japán ellen bebizonyította, hogy kemény munkával és kitartással szombaton lehetőségük van a továbbjutásra, jelenleg a harmadik helyen állnak. A lett csapat kiváló teljesítményével irányítja a D-csoportot, szorosan a nyomukban pedig Izrael, ami nem csak a tehetségüket, de a versenyeken mutatott elszántságukat is dicséri.


A női A-csoportot Egyiptom vezeti három diadallal, a B-csoportban a francia gárda a favorit, szorosan a nyomukban a németek, a magyar lányok pedig egyelőre győzelem nélkül az ötödik helyen állomásoznak a torna "legnehezebb" csoportjában. A másik két ötös élén Japán és Lengyelország várhatja a harmadik játéknapot. A Kongói Demokratikus Köztársaság pedig végül nem érkezett meg Debrecenbe, így a délutáni mérkőzések később kezdődtek.

 

3x3 U18-as Világbajnokság, második játéknap, eredmények:

Brazília – Egyesült Államok 11-21 /női/

Franciaország – Magyarország 21-8 /női/

Lettország – Kirgizisztán 22-10 /férfi/

Izrael – Ukrajna 17-14 /férfi/

Magyarország – Németország 7-13 /női/

Franciaország – Brazília 21-6 /női/

Lettország – India 21-13 /férfi/

Németország – Egyesült Államok 10-19 /női/

Chile – Tunézia 21-8 /női/

Katar – Mongólia 21-12 /férfi/

Egyiptom – Chile 21-11 /női/

Németország – Katar 21-13 /férfi/

Lettország – Egyiptom 8-21 /női/

Tunézia - Németország 9-22 /férfi/

Japán – Marokkó 21-5 /női/

Litvánia – Spanyolország 19-13 /női/

Thaiföld- Egyiptom 7-16 /férfi/

Magyarország – Franciaország 20-21 /férfi/

Ukrajna – Japán 14-18 /női/

Spanyolország – Marokkó 21-4 /női/

Japán – Magyarország 19-21 /férfi/

Franciaország – Thaiföld 21-10 /férfi/

Litvánia – Ukrajna 19-18 - hosszabbítás után /férfi/

Japán – Egyiptom 19-21 /férfi/
Cikk nyomtatása