Elrajtolt a 3x3 U18-as világbajnokság

2023. 08. 30. (szerda) 21.48

Az első nyolc mérkőzés gond nélkül zajlott a világbajnokság nyitónapján, majd a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az Észtország-Szerbia találkozó alatt a szervezők leállították a játékot, a folytatásra este kilenckor került sor.


A 3x3 World Tour Masters és a Women Series után a tizennyolc év alattiak vették birtokba a Kossuth téren épített arénát, ugyanis kezdetét vette a 3x3 U18-as világbajnokság. A játéknapot a férfiak kezdték, a Nagytemplom előtt a brazil fiatalok győzték le Marokkót szoros találkozón, majd újabb parázs ütközet következett az uraknál: Szlovénia egy 21-20-as mérkőzésen fektette két vállra Szerbiát. Ezután a női alakulatoké volt a szerep, a lengyelek Tajvant múlták felül 22-18-ra, a soron következő összecsapás viszont kevésbé dúskált találatokban, Mongólia 14-11-re nyerte meg Malajzia ellen első meccsét.


A délutáni folytatásban második mérkőzését is lejátszotta a brazil férfi alakulat, ám az észtek már nagyobb falatnak bizonyultak, így a balti fiatalok öt ponttal múlták felül a dél-amerikaiakat. A szlovénok Marokkó ellen sikeresen javították korábbi botlásukat, a női vonalon pedig Lengyelország megszerezte második győzelmét is, mely csoportelsőséget jelentett számukra. Mongólia újabb diadalával bebiztosította második pozícióját a lengyelek mögött a hölgyek D-jelű ötösében. A nap kilencedik ütközete, a férfiaknál rendezett Észtország-Szerbia mérkőzés volt, ám a cívisvárosra lecsapó zivatar miatt a szervezők kénytelenek voltak félbeszakítani az eseményt.


A torna a szervezők kitartó munkájának köszönhetően még a szerdai napon folytatódott este kilenc körül a félbeszakadt mérkőzéssel, a kényszerszünet után az észt együttes magabiztosan, 20-12-re verte déli szomszédainkat, ezzel a győzelemmel pedig férfiak B-csoportjának élére állt Észtország. A nők ütközetét Thaiföld folytatta Malajzia tizenkét pontos legyőzésével, majd újfent az urak következtek: Izrael 22-8-as elsöprő sikerrel abszolválta Kirgizisztán elleni mérkőzését. A szerdai játéknap pedig végül az Ukrajna-India összecsapással zárult, ahol az ukrán fiatalok magabiztosan tartották kiépített előnyüket, mely végül a dudaszós indiai találat ellenére is két pontos győzelmet jelentett számukra a világbajnokság első napjának zárómérkőzésén.


3x3 U18-as Világbajnokság, első játéknap, eredmények:


Brazília – Marokkó 17-16 /férfi/

Szlovénia – Szerbia 21-20 /férfi/

Lengyelország – Tajvan 22-18 /női/

Mongólia – Malajzia 14-11 /női/

Észtország – Brazília 21-16 /férfi/

Marokkó – Szlovénia 18-20 /férfi/

Thaiföld – Lengyelország 10-21 /női/

Tajvan – Mongólia 14-16 /női/

Észtország – Szerbia 20-12 /férfi/

Thaiföld – Malajzia 19-7 /női/

Kirgizisztán – Izrael 8-22 /férfi/

Ukrajna – India 18-16 /férfi/


Csütörtöki menetrend hamarosan.
Cikk nyomtatása