Elkészült a negyeddöntők menetrendje, új helyszínen a magyarok

2023. 06. 29. (csütörtök) 11.20

A csütörtöki szünnapot követően pénteken a negyeddöntőkkel és az alsóági helyosztókkal folytatódik a debreceni U19-es kosárlabda világbajnokság. A magyar válogatott a 9-16. helyért folytatja a küzdelmeket, pénteken 17 órától Kína lesz Váradi Kornél Együttesének ellenfele az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A nyolcaddöntőket követően elkészült a világbajnokság további menetrendje, a legjobb nyolc küzdelmei a Főnix Arénában kerülnek megrendezésre, míg a 9-16. helyért folytatott csatáknak az Oláh Gábor utca ad otthont. Az eddig nagyon magabiztos, végső győzelemre is esélyesnek tartott Spanyolország a magyarok mögött a D-csoportban a harmadik helyen végző, ám ezt követően a brazilok ellen bravúros sikert arató Argentínával találkozik. A hispánok a legutóbbi mérkőzésükön komoly erődemonstrációt tartottak, s bár attól nem kell tartani, hogy Libanonhoz hasonlóan a dél-amerikaiakat is 78 ponttal verik, de az eddig mutatott játékuk alapján meglepő lenne, ha nem sikerülne az elődöntőbe jutás. A Kanada-Törökország összecsapás már korántsem ennyire egyértelmű, s bár a juharlevelesek csak harmadikkánt végeztek csoportjukban, korántsem esélytelenek az eddig négyből négyet nyerő törökökkel szemben.

A másik ágon az Egyesült Államok a mieinket kiejtő Japánnal mérkőzik, a találkozó végkimenetele nem lehet kérdéses, de az USA már többször is megnehezítette saját dolgát a torna során, így az ázsiaiaknak is esélyük lehet egy szoros mérkőzésre. A Főnix Arénában egy igazi csemegével zárul a nap, hiszen az eddig veretlen Szerbia a szintén nagyon erős kerettel rendelkező franciákkal találkozik.

Az alsó ágon a szerdán valósággal megsemmisített Libanon az érthetően nagyon csalódott Brazíliával találkozik. A vb alatt ugyan már több vállalható mérkőzést is játszottak a libanoniak, nagyon meglepő lenne, ha a meccs nem sima dél-amerikai győzelmet hozna. A csoportkörben az amerikaiakat kishíján megtréfáló, ám a nyolcaddöntőben Kanadától sima vereséget szenvedő szlovénok a hihetetlenül fizikális egyiptomiakkal találkoznak, akik kemény játékkal akár meg is lephetik a délszlévokat.

A magyarok a nap harmadik mérkőzését játsszák az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, az ellenfél pedig az a Kína lesz, aki három negyeden keresztül partiban tudott lenni szerdán az Egyesült Államokkal. Ságodi Róberték számára fontos lesz, hogy felszabadult, de precíz játékot nyújtsanak, s bár egy extra játékkal esélyük lehet meglepetést szerezni, az ázsiaiak a mérkőzés egyértelmű esélyesei. Fél szemmel már az ezt követő Madagaszkár-Dél-Koreát is érdemes lesz nézni, hiszen válogatottunk ebből a csatából kap majd ellenfelet. Az afrikaiak szűk keretüknek köszönhetően kissé fáradni látszanak, míg a mieink által egyszer már legyőzött koreaiak teljesen vállalható mérkőzést játszottak szerdán Szerbiával.

A magyar mérkőzésre érdemes elővételben megváltani a napijegyeket (ITT), hiszen az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban mindössze hatszáz belépő értékesíthető. A helyszíni jegypénztárak 11 óra 30 perctől nyitnak.

Pénteki menetrend:

Negyeddöntők (Főnix Aréna) :

12:30 Spanyolország – Argentína

15:00 Kanada – Törökország

17:30 USA – Japán

20:00 Franciaország – Szerbia

9-16. helyért (Oláh Gábor utcai Sportcsarnok) :

12:00 Libanon – Brazília

14:30 Szlovénia – Egyiptom

17:00 Kína – Magyarország

19:30 Madagaszkár – Dél-KoreaCikk nyomtatása