A cívisvárosi publikum segítségére számít Károlyi Andrea

2022. 08. 21. (vasárnap) 11.32

Kedden elstartol az U18-as 3x3 világbajnokság a debreceni Kossuth téren. Ennek apropóján a lányok szövetségi kapitányával, Károlyi Andreával beszélgettünk, aki beavatta stábunkat a felkészülés menetébe, és némi óvatos esélylatolgatásba is bocsátkozott.


Mikor kezdték el a felkészülést a világbajnokságra?
-Május végén, illetve június elején tartottunk három rövidebb összetartást, a közvetlen felkészülés pedig július 12-én vette kezdetét, azóta jóformán folyamatosan dolgozunk. Az U17-es és az U18-as korosztály közösen edzett egészen a fiatalabbak Európa-bajnoki selejtezőjéig. Ezt követően a lányok kaptak egy másfél hetes pihenőt, de időközben klubcsapataiknál is elrajtolt a munka, úgyhogy mindenki játékban maradt.

 

Sikerült megvalósítani, amit elterveztek?
-Összességében úgy gondolom, hogy igen. Az U17-es és az U18-as keretet egybe véve több játékosunknak is volt már 3x3-as tapasztalata korábbról, de akadtak abszolút újoncok is. Ezáltal az alapoktól kellett indulni, azonban néhány tréning után ők is belerázódtak. Elégedett vagyok a nyarunkkal.


A csoportellenfelek: Franciaország, Hollandia, Mexikó, és Üzbegisztán. Hogyan értékeli a mieink esélyeit a továbbjutást illetően?


- Nehéz ötösbe kerültünk, különösen a franciák és a hollandok ellen számítok kemény mérkőzésekre. Ebben a két országban ugyanis a 3x3 nem csupán nyári szakág, egész évben zajlanak a különböző versenysorozatok, tehát mondhatjuk, hogy lépéselőnyben vannak hozzánk képest. Ettől függetlenül véleményem szerint kivívhatjuk a továbbjutást, ami már önmagában szép eredmény lenne.


Milyen célokkal vágnak neki a küzdelmeknek?
-Ami a végső helyezésünket illeti, konkrét célt nem fogalmaztunk meg. Azt fontos látni, hogy a 3x3-as együttesek összetétele esztendőről esztendőre cserélődik, így sosem lehet előre tudni, hogy melyik gárda milyen játékerőt képvisel. Természetesen szeretnénk minden találkozót megnyerni, harcolni fogunk, ahogy csak tőlünk telik. Reményeim szerint a hazai közönség mellénk áll majd, és belehajszolja a lányokat egy sikeres szereplésbe.


Ha már a közönséget említette, milyen emlékeket őriz az eddigi debreceni tornákról?
-Mindig örömmel érkezem, hiszen magát a várost is nagyon szeretem, a tornák pedig világszínvonalúak. Büszkék lehetünk arra, hogy Debrecen a 3x3 egyik zászlóshajójává vált. Igazi megtiszteltetés itt képviselni a nemzeti színeket, játékosoknak és edzőknek egyaránt.

 Cikk nyomtatása