Szabó Zita vezérletével négy között a magyarok

2021. 08. 28. (szombat) 12.36

Hárompontos győzelmet aratott a magyar válogatott a 3x3 U18-as világbajnokság negyeddöntőjében Oroszország ellen, a hazaiak legjobbja a debreceni SZabó Zita volt.

A nap első női mérkőzésén máris a magyarok léptek pályára a Nagytemplom előtt felállított arénában, az ellenfél a B-csoportban a toronymagas esélyes amerikaiakat is legyőző Oroszország volt. A mieink lassan vették fel a mérkőzés ritmusát, az ellenfél két perc után már hárompontos vezetésre tett szert. Ezt követően azonban beindultak a lányok, a debreceni Szabó Zita pedig átváltotta a „szupersztár kapcsolóját”, és egymás után dobálta a kétpontosokat. Vezérletével a meccs derekán sikerült átvenni a vezetést, s bár az oroszok büntetőkkel tarották a lépést, a DEAC női csapatának kiválóságának vezérletével állandósult a minimális magyar vezetés. A végjátékba is egypontos hazai fórral mehettek a felek, és hiába tett meg mindent Oroszország a győzelemért, a Földi Attila csapatát ezen a napon nem lehetett legyőzni, 21-18-as sikerülnek köszönhetően pedig bejutottak a világbajnokság elődöntőjébe.


A többi női mérkőzésen is a csoportjukból elsőként végzők diadalmaskodtak, az USA-nak nem jelentett különösebb gondot Észtország legyőzése, és a spanyolok sem izzadtak meg különösebben a lettek ellen. A Németország-Ukrajna negyeddöntő azonban kőkemény küzdelmet hozott, de itt sem borult a papírforma, a 13-10-es győzelem végül a németeknek ért továbbjutást. A szombati elődöntőkben Szabóék ellenfele a Spanyolország lesz 12 óra 55 perctől, míg a másik ágon Németország az Egyesült Államokkal játszik a döntőbe jutásért.


A fiúknál a csoportmeccsek egyik legstabilabb teljesítményét nyújtó Egyiptom magabiztosan verte az első kiemelt Kazahokat, majd a másodikként továbbjutó fehéroroszok meglepetésre könnyedén verték Ukrajnát. A magyarok csoportjából továbbjutó Litvánia nem bírt az USA-val, de a csoportot megnyerő dominikaiak sem jutottak a négy közé, nekik Észtország volt a végállomás. Szombaton így Fehéroroszország – USA és Észtország – Egyiptom elődöntőket rendeznek majd.

3x3 U18 világbajnokság negyeddöntők

lányok:

Magyarország – Oroszország 21-18

USA – Észtország 18-4

Németország – Ukrajna 13-10

Spanyolország – Lettország  21-11

fiúk:

Egyiptom – Kazakhstan 21-16

Ukrajna – Fehéroroszország 14-21

USA – Litvánia 21-13

Dominikai Köztársaság – Észtország

Szombati elődöntők:

nők:

12:55 Spanyolország – Magyarország

13:20 USA – Németország

férfiak:

12:05 Fehéroroszország – USA

12:30 Észtország - EgyiptomCikk nyomtatása