Pozitív tesztek a magyar lányok csoportriválisánál, változik a menetrend

2021. 08. 24. (kedd) 12.55

Kedden kezdődik a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokság. Az eseményen csoportriválisunk, az előzetesen éremesélyesnek számító Franciaország nem vehet részt, miután a kiutazásuk előtti előzetes Covid-tesztek alkalmával pozitív eredmény született a válogatottjuknál.

A Horváth Boglárka, Horváth Dóra, Nagy Réka, Szabó Zita összeállítású magyar válogatott a debreceni világbajnokságon a D-csoportban szerepel, melyben már csak három csapat maradt. A mieink mellett Észtország és Svájc. Az első két helyezett jut a szombati negyeddöntőkbe. Bár egy közvetlen rivális esett ki és bizonyos szempontból javultak az esélyek a negyeddöntő elérésére, de ahogy Földi Attila, szövetségi kapitány is elmondta lapunknak: ez a helyzet senkinek nem jó.

“Két dolgot kell látni. Nagycsapatok kiesésével, legyen az jelen esetben a francia, a világbajnokság veszít az értékéből. Az, hogy kedden egy és csütörtökön egy meccset játszunk, nekünk egyáltalán nem jó. Nem fogunk ritmust kapni. Van olyan, hogy az ember kikap egy erősebb csapattól, de a csoportkörben kapni egy pofont és lejátszani egy erősebb meccset, az nem mindig rossz. Sőt, nagyon hasznos lehet. Amikor erős ellenféllel találkozik az ember, megérzi a ritmust, elköveti a hibákat, amiket ilyenkor el lehet. Abból az egyenes kieséses szakaszban sokat nyerhetünk. Nehéz úgy felpörögni egy világbajnokságra, hogy péntekig két meccset fogunk lejátszani, miközben lesznek, akik négyet. Én nem örültem a hírnek, még akkor sem, ha nyilván tudtuk, hogy jók és esélyesek a franciák.” – fogalmazott a helyzetértékelése alkalmával a szövetségi kapitány.

“Nekem a DVTK vezetőedzőjeként volt egy kísértetiesen hasonló esetem tavasszal a bajnokságban, amikor a Pécs nem tudott kiállni ellenünk a negyeddöntő első meccsére. Ez annyira megbolygatta a csapatot, hogy utána nagy nehézségek árán nyertünk. Mindenki egy kicsit könnyebben vette. Nem szabad 3×3-ban azt a hibát elkövetni, hogy nincsenek a franciák, akkor “most már minden milyen könnyű”. Alkalmazkodni kell a fennálló helyzethez. Én a FIBA helyében biztos, hogy az ötös csoportokból legalább egy csapatot áttettem volna. Nem tartom azt szerencsésnek, hogy más csapatok négy meccsen lendülnek bele, addig ebben a csoportban kettővel kell. Illetve a két meccsben sokkal kevesebb hibázási lehetőség van. Itt nem lehet javítani. ” – összegzett Földi Attila.

A magyar női válogatott mérkőzései

Augusztus 24., kedd
20:30 Magyarország – Svájc

Augusztus 26., csütörtök
19:55 Észtország – Magyarország

 

A Magyar férfi válogatott mérkőzései

Augusztus 25., szerda

19:40 Magyarország - Litvánia

20:55 Magyarország – Mongólia

Augusztus 27., péntek

19:40 Magyarország – Dominikai Köztársaság

20:55 Magyarország - Oroszország

 

 Cikk nyomtatása