Kozák Luca: Próbálok teljesen úgy odaállni, mint bármelyik másik versenyre

2021. 07. 14. (szerda) 10.00

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola öt versenyzője is ott lesz az olimpián, a 100 méteres gátfutásban Kozák Lucáért szoríthatunk, vele beszélgettünk.


Megvan már a formaruha?

Persze, pár hete mindent felvettem. Igaz, azóta ki sem pakoltam a bőröndből, majd csak hétvégen fogom kipakolni, kimosni, visszapakolni.


Milyen érzés felvenni, és egy kicsit pózolni a tükör előtt?

Maga a ruha nekem nem ad semmilyen más érzést, nyilván imádok új ruhákat kapni, próbálgatni. Inkább a tudat, hogy lassan indulunk Japánba az, ami izgalommal tölt el.


Tokióban nem sok lehetőségetek lesz ruhát vásárolni, hogy éled meg, hogy gyakorlatilag buborékban lesztek. Vagy már megbarátkoztál vele, hogy ez van?

Teljesen megbarátkoztam, volt pár versenyem is, ami hasonlóan buborékban volt. Szerencsére lesz “mozgásterünk”, hiszen mind az edzőtáborban, mind a faluban kijárhatunk edzeni. A legtöbbször itthon se szoktam többet mozogni, csak itthon vagyok es kimegyek edzésre.


Versenyeztél Európa-bajnokságon, világbajnokságon. Az olimpiai szó hallatán még jobban megemelkedik az adrenalinszinted?

Próbálok teljesen úgy odaállni, mint bármelyik másik versenyre. Nem akarok felesleges terhet tenni magamra azzal, hogy ez egy olimpia. A mezőny ugyanaz, nyilván a felhajtás sokkal nagyobb, hiszen az egyik legnagyobb sporteseményről beszélünk, de arra törekszem, hogy ez ne vonja el a figyelmemet a versenyzésről.


Milyen jellegű edzésmunkát végeztek még a rajtig?

Ez az utolsó hét, amikor még teljes értékű edzésmunkát tudunk végezni. Jövő héten hétfőn már utazunk Tochigiba, aztán a tervek szerint 26-án átköltözök a faluba. Most mar a mennyiséget visszább vettük, inkább a minőségen, a gyors munkákon, a formaidőzítésen van a hangsúly.


Könnyen akklimatizálódó típus vagy? Nekünk marad a hajnali kelés, hogy élőben lássunk futni...

Szerencsére már 19-én kiutazunk és csak 31-én kerül sor a futásra, ez azért nagy segítség. Egyébként könnyen alkalmazkodom, akklimatizálódok, tudatosan is készülök ezekre.