A gyors beavatkozás mentett életet a Józsa Grundon

2021. 07. 07. (szerda) 23.19

A Debreceni Sportcentrum Kft. által üzemeltetett létesítményben a SOCCA Józsa Liga III. fordulóját rendezték meg, amikor megtörtént a baj.

Ahogy arról még májusban beszámoltunk, a létesítményben sportolás közben lett rosszul egy futó férfi, akinek életét a gyors beavatkozásnak, a mentésirányító hasznos tanácsainak és a defibrillátornak köszönhetően sikerült megmenteni. A tegnapi napon egy újabb sajnálatos esetnek lehettek tanúi a helyszínen tartózkodók. Mérkőzés közben a Józsai SZTSE egyik játékosa összeesett a kapu előtt, csapattársai és az ellenfél (Sinter FC) sportolói azonnal érezték, hogy nagy a baj. A Józsai SZTSE elnöke, Őri Krisztián többedmagával lélekjelenlétről és talpraesettségről tett tanúbizonyságot, hiszen a nyelvét lenyelő játékoson néhány perc alatt, a sokadik próbálkozásra sikerült segíteni. A mentősök a gyors kiérkezés után kórházba szállították a játékost, aki saját lábán hagyta el a Józsa Grundot.

Krisztián elmondta, hogy sikerült beszélnie a fiatalemberrel, aki szerencsére jobban van, és több vizsgálat után jelenleg családja körében otthon pihen. Mindemellett mindenkinek köszöni a segítséget és nagyon hálás az egész csapatnak!

 Cikk nyomtatása