3x3 Olimpiai selejtezőt (is) rendezhet Debrecen

2021. 02. 23. (kedd) 12.58

Kedd délelőtt 11 órakor online-sajtótájékoztatót tartott a debreceni 3x3-as kosárlabda-szervezőbizottság. A virtuális térben rendezett esemény során a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) főtitkára, Andreas Zagklis, bejelentette, hogy a cívisváros adhat otthont a 2021. június 4-6. között rendezendő 3x3-as olimpiai selejtezőknek.

A FIBA első embere maximális támogatásáról biztosította Debrecent, és hozzátette, hogy a Nagytemplom előtti, ikonikussá váló helyszín az elmúlt években megkerülhetetlenné vált a szakágban. Ezt követően dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kapott szót, aki a sportvilág koronavírus utáni éledezésének szimbólumaként aposztrofálta a közelgő versenysorozatot. Debrecen polgármestere, dr. Papp László kiemelte annak fontosságát, hogy a város most először rendezhet ötkarikás selejtezőt, ami a haladás a kézzel fogható jele.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Szalay Ferenc is nagy bejelentéseket tett, melyek értelmében ez év augusztusában szintén a hajdúságba kerül a U19-es női 5-5 elleni világbajnokság, az U18-as 3x3-as világbajnokság, valamint a FIBA 3x3 World Tour sorozat egyik állomása is. A megszólalók sorát a szervezőbizottság elnöke, Becsky István zárta, aki megköszönte a bizalmat, majd hozzátette, hogy a 2020-as tornák pandémia alatti sikeres lebonyolítása jó példaként szolgál számukra és  bizakodásra adhat okot. Ami az olimpiai kvóta megszerzésének esélyeit illeti, női csapatunk már egy fordulóval a hazai megmérettetés előtt, Grazban kiharcolhatja a tokio-i részvételt, az uraknak azonban erre csak Debrecenben lesz lehetősége.

A teljes sajtótájékoztató ITT tekinhető meg. 

Cikk nyomtatása