Múltidéző: 2009

2020. 08. 24. (hétfő) 08.00


Július 1-én ünnepelte 20. születésnapját a Debreceni Sportcentrum, amely többek között a létesítmények üzemeltetése és a versenyeztetés mellett 32 világversenyt, valamint több tucat felnőtt és utánpótlás korosztályos bajnokságot szervezett és bonyolított le a két évtized alatt. Visszatekintő írásaink során felidézzük az aktuális év legfontosabb eseményeit, rendezvényeit, hazai-és nemzetközi szempontból.

A 2009-es évben újabb két világversenynek adott otthont Debrecen. Május 8. és 10. között a Főnix Csarnokban rendezték meg az U23-as Vívó Európa-bajnokságot, ahol a mieink minden várakozást felülmúlva teljesítettek, hiszen a három arany-és két ezüstéremmel Magyarország végzett az éremtáblázat élén. 
A háromnapos versenyen 30 ország több mint 300 vívója lépett pástra, és magyar szempontból már a pénteki nyitónap is tökéletesen sikerült. A női kardozóknál Pető Réka és Benkó Réka is beverekedte magát a legjobb négy közé, ahol mindketten egyaránt 15-10-re verték orosz és olasz ellenfelüket, hogy a fináléban már egymással nézhessenek farkasszemet. A magyar házidöntő végül Pető Réka sikerével ért véget. A férfi tőrözőknél Gátai Róbert egészen a döntőig menetelt, ott azonban az orosz Zserebcsenkóval szemben két tussal alulmaradt.