Hétközi vereség

2023. 11. 15. (szerda) 17.21

A DSI Debrecen U14-es labdarúgó csapata szerdán délután a Balmazújváros ellen lépett pályára.

Nem sokat pihenhettek a szombati nagyarányú győzelem után Győrösi Péter legényei, ugyanis szerdán ismét pályára kellett lépniük. Azt a Balmazújvárost fogadták fiataljaink, mely gárdát az első körben magabiztosan győztek le 4-0-ra. Abban bíztunk, a visszavágó után is srácaink örülhetnek, ám másképp alakult a mérkőzés.

Az első félidő elején kiegyenlített volt a játék, felváltva birtokolták a labdát és vezettek támadásokat a felek. Lehetőségek mindkét oldalon adódtak, ám a kapuk érintetlenek maradtak. A 12. percben viszont a vendégek örülhettek, egy jogosan megítélt büntetőt értékesítettek és megszerezték a vezetést. A gól után a piros-kékek vették át az irányítást, többször is eljutottak tizenhatosunkig, helyzeteikből egyet pedig a 25. minutumban kihasználtak. Már úgy nézett ki, kétgólos vendégelőnnyel zárul a játékrész, de szünet előtt Pénzes Zoltán szépített, ezzel visszajöttünk a meccsbe.

A pihenő alatt trénerünk rendezte a sorokat, használhatott a fejmosás, mert a térfélcserét követően csapatunk került fölénybe. Ám egy újabb hiba következtében ismét ellépett kettővel a Balmazújváros. Vasas Levente hamar faragott a hátrányból, a 62. percben 2-3 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben többször is veszélybe került a vendégek kapuja, ám a végjátékoknál rossz döntések születtek, így a hármas sípszóig nem jött össze az egyenlítés, csapatunk 3-2-es verséget szenvedett.

MLSZ regionális U14 alap Északkeleti "B" csoport 14. forduló

DSI Debrecen – Balmazújváros: 2-3 (1-2)

DSI Debrecen: Cseke – Vasas, Szilágyi, Gulyás, Pénzes, Magyari, Varga, Milbik, Tóth K., Bendik, Csáki (Holhós 50’)

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Pénzes 40’, Vasas 62’

Győrösi Péter: A mai Balmazújváros nem az volt, amellyel legutóbb találkoztunk, legerősebb keretükkel álltak ki a mérkőzésre. Az első félidőben ellenfelünk volt a jobb, hátul elkövettünk két buta hibát és a félidő derekánál kétgólos hátrányba kerültünk, de még szünet előtt sikerült visszajönnünk a meccsbe. A második félidő egyértelműen a miénk volt, ám helyzeteinkkel rosszul sáfárkodtunk, így egygólos vereséget szenvedtünk. Bár nem szereztünk pontot, egy nagyon jó színvonalú mérkőzést játszottunk. Bár több ilyen párharc lenne, ez szolgálná igazán a fiatalok fejlődését. Gratulálok a Balmazújvárosnak, de talán a döntetlen lett volna a reális végeredmény.
Cikk nyomtatása