Nem csak a meccset, az alapszakaszt is megnyertük

2023. 11. 14. (kedd) 18.57

A DSI Debrecen U19-es labdarúgói hétgólos győzelemmel zárták a keddi, városi rivális elleni derbit.

Hétközi mérkőzés várt Jankovics Sándor legénységére, ráadásul derbi, ugyanis kedden a Loki Focisulit fogadták az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum műfüves pályáján. A fiúk abban a tudatban vágtak neki a mérkőzésnek, ha nyernek, a hátralévő fordulóktól függetlenül, már a táblázat élén zárják az alapszakaszt.

Esélyeshez illően, a középkezdés után csapatunk magához ragadta a kezdeményezést, érvényesítve akaratát, nyomás alatt tartotta a vendégek védelmét. Leginkább a piros-fehérek térfelén zajlott a játék, megvoltak a helyzetek is, ám a végjátékoknál rendre hibáztak fiataljaink. De levegőben lógott a gól, melyre a 36. percig kellett várni, ekkor Vietorisz Bence vette be a kaput. Öt minutum elteltével ismét megzördült a vendégek hálója, Bagi Tamás is beköszönt, így megnyugtató előnnyel mehetett szünetre csapatunk.

A mérkőzés képe a fordulás után sem változott, csapatunk volt fölényben, a rivális jobbára csak védekezett. Bár próbáltak támadásokat vezetni, ezen kísérletek elhaltak térfelünk közepén. Az 56. percben Bagi Tamás megszerezte önmaga második, övéi harmadik gólját, majd nem sokra rá Tasi Attila is mattolta a vendégek védelmét, ekkor 4-0 állt az eredményjelzőn. A 64. minutumban Bagi már mesterhármasnál tartott, ám a gólok sorának még nem volt vége. Kis idő elteltével Vadon Márton juttatta át a labdát a vonalon, majd a 89. percben Bácsi Donát állította be a végeredményt. Csapatunk begyűjtötte a három pontot, melynek köszönhetően megnyerte az alapszakaszt.

MLSZ regionális U19 alap Északkeleti csoport 12. forduló

DSI Debrecen – Loki Focisuli: 7-0 (2-0)

DSI Debrecen: Szász – Kovács, Kalmár (Juhász 52’), Kerezsi (Bácsi 46’), Botos (Havasi 72’), Bagi, Vadon (Czakó 72’), Tasi B. (Szopka 72’), Vietorisz, Tasi A. (Szemán 72’), Reszegi (Szabó 46’)

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Vietorisz 36’, Bagi 41’, 56’, 64’, Tasi A. 62’, Vadon 68’, Bácsi 89’

Jankovics Sándor: Végig fölényben játszottunk, nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, ha higgadtabbak vagyunk a befejezéseknél, már az első félidőben lezárhattuk volna a meccset. Sok helyzetet kidolgoztunk, de csak kettőt tudtunk értékesíteni. Szünet után hatékonyabbá váltak támadásaink, többször megbontottuk a védelmet, lehetőséginket sikerült gólokra váltani és végül nagyarányú győzelmet arattunk. Őszi célunkat sikerült teljesítenünk, megnyertük az alapszakaszt, az új cél, hogy a hátralévő két fordulóban megőrizzük veretlenségünket. Gratulálok a csapatnak.
Cikk nyomtatása