A második félidőben kinyílt az olló

2023. 11. 13. (hétfő) 17.40

A DSI Debrecen U17-es csapata hozta a kötelezőt, nyolcgólos különbséggel győzte le a sereghajtót.

Könnyed hétfői mérkőzés várt Bende Tibor legénységére, mely játéknapon a táblázat végén szerénykedő, a mezőny egyetlen nulla pontos csapatának, a Borsod SK otthonába látogattak. Természetesen csak a győzelem volt az elfogadható eredmény, már a döntetlen is fiaskónak számított volna. Kellettek a pontok, ugyanis az éllovas Tarpa három egységgel vezetett, így mindenképp nyerni kellett, hogy versenyben maradjon csapatunk az őszi első helyért.

Esélyeshez illően, csapatunk irányította a játékot miután útjára indult a labda, a házigazdák térfelén zajlott a játék. Helyzet helyzetet követett, ám fiataljaink rendre hibáztak a befejezéseknél. Végül a 23. percben tört meg a jég, ekkor Pistritu Erik vette be a kaput, majd nem sokra rá Keszler Benjámin duplázta meg az előnyt. A borsodiak egyszer jöttek át a félpályán, azt góllal is zárták. Srácaink mintha nem vették volna komolyan az attakot, könnyelműek voltak, így csak minimális előnnyel zárták az első félidőt.

Szünet után még fél gőzzel is hatékonyabbá vált a támadójátékunk, az 59. percben Kiss Imre állította vissza a kétgólos különbséget. A 64. pertől nyílt az olló, Tóth Zoltán, majd Nagy Zsombor és Takács Tamás zörgették meg a hazai hálót. A 82. minutumban Tarr Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé, ezt követően Takács második találatát jegyezhette. A 88. percben Nagy Zoltán is beköszönt, így a hármas sípszó után 1-9 állt az eredményjelzőn.

MLSZ regionális U17 alap Északkeleti csoport 11. forduló

Borsod SK – DSI Debrecen: 1-9 (1-2)

DSI Debrecen: Kováts – Kocsis (Varga 77’), Nagy Zs., Keszler (Ötvös 73’), Orsó, Gulyás, Pecséri (Tarr 69’), Kiss I. (Takács 69’), Tóth Z. (Szalontai 73’), Szilágyi (Nagy Z. 77’), Pistritu

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Pistritu 23’, Keszler 29’, Kiss I. 59’, Tóth Z. 64’, Nagy Zs. 67’, Takács 71’, 85’, Tarr 82’, Nagy Z. 88’

Bende Tibor: Ha egy jó meccset szeretnénk játszani, ahhoz kellene egy partner is, de ez a mérkőzés a komolytalan kategóriába tartozott. Ellenfelünk hozzáállása, viselkedése méltatlan volt egy bajnoki párharchoz. Az első félidőben még nem nyílt ki túlságosan az olló, sokat hibáztunk a kapu előtt, ziccereket hagytunk ki. Hátul könnyelműek voltunk, a Borsod a semmiből talált egy gólt. A második félidőben kidomborodott az egyéni és csapatszintű különbségek, végül nagyarányú győzelmet arattunk, de szakmailag nem lehet értékelni ezt a mérkőzést. Az első két hely egyike már biztos, utolértük a Tarpát. A hátralévő két fordulóban az őszi első helyért lépünk pályára, mindent megfogunk tenni, hogy a táblázat éléről várhassuk a tavaszi rajtot, de ez nem csak rajtunk fog múlni.
Cikk nyomtatása