Háromból kettőt nyertek csapataink

2023. 11. 12. (vasárnap) 15.42

A DSI Debrecen két labdarúgó csapata nagyarányú győzelemmel zárta párharcát, míg az U15 nagyarányú vereséget szenvedett.

U16

Finisébe érkezett az U16-os bajnokság őszi szakasza, már csak két mérkőzés várt Selyem Nándor alakulatára, melyek közül az elsőt szombaton le is tudták. Fiataljaink azt a Borsod SK-t fogadták, mely gárda szerzett pont nélkül szerénykedett a táblázat végén. Ennek tükrében kötelező volt megnyerni az idei utolsó előtti párharcot. Esélyeshez illően kezdett csapatunk, a 3. percben Fehér Erik megszerezte a vezetést. Fölényben futballoztunk, birtokoltuk a labdát, többször is veszélybe került a vendégek kapuja. A 17. minutumban Kicsák Bence duplázta meg az előnyt, ám erre azonnal válaszoltak a Borsod vármegyeiek. A mérkőzés hátralévő része Fehér és Kicsák gólpárbajáról szólt, mely vetélkedés utóbbi játékos győzelmével zárult, aki a hármas sípszóig négy találatot jegyezhetett, míg csapattársa hármat.

MLSZ Regionális U16 Északkelet Alapszakasz 11. forduló

DSI Debrecen – Borsod SK: 7-3 (6-2)

DSI Debrecen: Dán – Lengyel, Kicsák, Fehér, Filep, Veres, Salánki (Tuss 63’), Tóth R., Varga (Kurucz 72’), Márton, Keczán

Edző: Selyem Nándor

Gólszerzők: Fehér 3’, 23’, 27’, Kicsák 17’, 20’, 28’, 53’

Selyem Nándor: Felemás érzéseim vannak, mert bár nyertünk, jobb játékot vártam tanítványaimtól. Azt kértem a mérkőzés előtt, felszabadultan focizzunk, élvezzük a játékot, ez az első félidőben úgy ahogy megvalósult, a másodikban viszont elmaradtunk attól, amit vártam. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de nagy részét ki is hagytuk. Védekezésben is hibáztunk, nem léptünk ki időben a lövő játékosokra, ezekből a szituációkból gólokat is kaptunk. Mindezek ellenére megérdemelten nyertük meg ilyen arányban is a mérkőzést.

U15

Három hete nem szerzett pontot Cseke Bence együttese, ezen rossz szérián kívántak javítani szombaton. Az első félidőben fiataljaink tudták tartani a lépést az esélyesebb Sényővel, mely játékrész 23. percében hátrányba kerültek ugyan, de nem játszottak alárendelt szerepben. Szünet után viszont elléptek a vendégek, tíz perc alatt háromszor vették be a kapunkat, innentől lélekben már feladták a Cseke-tanítványok és borítékolható volt egy újabb nagyarányú vereség. Ez be is következett, a mérkőzés végéig még négyszer mattolták védelmünket, így nyolcra nőtt a különbség a hármas sípszóig.

MLSZ regionális U15 alap Északkeleti csoport 12. forduló

DSI Debrecen – Sényő: 0-8 (0-1)

DSI Debrecen: Bíró – Bihari, Dely (Zajta-Vega 60’), Gercsák, Tóth B., Lehner, Baranyai, Fekete, Egeresi, Pásztor (Sápi 60’), Nagy L.

Edző: Cseke Bence

U14

Városi derbi várt Győrösi Péter legényeire, akik szombaton a Loki Focisuli otthonába látogattak. Más célokért küzd a két gárda, csapatunk a dobogón zárná a szezont, míg a piros-fehérek a kiesést szeretnék elkerülni. A felek közti különbség már a mérkőzés elején kidomborodott, fiataljaink 9 perc alatt kétszer mattolták a hazai védelmet. A Győrösi-tanítványok irányították a játékot, folyamatos nyomás alatt volt az ellenfél, csak idő kérdése volt, mikor zördül meg újra a hálójuk. Szünetig még kétszer sikerült is bevenni kapujukat, így négygólos előnyből várhattuk a folytatást. Fordulás után még hatékonyabbá vált a támadójáték, sorban születtek a gólok, a mérkőzés végéig csapatunk még nyolcszor terhelte meg a Loki Focisuli kapuját.

MLSZ regionális U14 alap Északkeleti "B" csoport 12. forduló

Loki Focisuli – DSI Debrecen: 0-12 (0-4)

DSI Debrecen: Kovács-Vitéz (Cseke 41’) – Vasas, Szilágyi, Gulyás (Mráz 51’), Sebők, Pénzes (Szabó 62’), Magyari (Horváth 51’), Varga, Milbik (Bartók 62’), Tóth K. (Offra 66’), Csáki (Bendik 51’)

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Sebők 3’, Magyari 9’, Vasas 27’, 73’, Milbik 33’, Szilágyi 54’, Bendik 58’, 67’, Szabó 66’, Varga 75’, 79’, Horváth 78’

Győrösi Péter: Egy nagyon sima győzelmet arattunk városi riválisunk ellen. Ez a mérkőzés azon felül, hogy javítottunk gólarányunkon, arra is jó volt, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, több időt tölthettek a pályán. Örömfoci volt, a győzelem nem volt kérdéses, csak az, milyen különbséggel nyerünk. Gratulálok a srácoknak.
Cikk nyomtatása