Becsky András: „a magyar úszás hazajár Debrecenbe”

2023. 11. 09. (csütörtök) 13.13

A Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője tekintett vissza a múltheti Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságra.

Újabb rangos sporteseménynek adott otthont a Debreceni Sportuszoda, ugyanis városunkban rendezték november 1-4. között a XIX. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságot. – Talán mondhatom azt, hogy a magyar úszás hazajár Debrecenbe, hiszen 4. alkalommal rendeztük meg a rövidpályás országos bajnokságot, nyolc alkalommal voltunk házigazdái a nagypályás felnőtt ob-nak, valamint számos korosztályos országos versenynek is otthont adtunk az elmúlt években. De méltán vagyunk büszkék a két Európa-bajnokságra, illetve a tavalyi FINA Vizes Világbajnokságra, amelynek szintén társ-házigazdái voltunk. Ilyen előzmények után kellő rutinnal, de ugyanekkora alázattal vágtunk bele az ob szervezésébe és azt gondolom, hogy ismét egy sikeres, magas színvonalú versenyt sikerült lebonyolítanunk. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, mely annak is köszönhető, hogy nagyon régi és jó a szakmai kapcsolatunk a Magyar Úszó Szövetséggel, a kollegák ismerik egymást, harmonikus a munka közöttünk. Mindenképp szeretnénk, hogy a jövőben is legyenek úszóversenyek Debrecenben, mindig komoly presztízs értékkel rendelkeznek és kiváló lehetőséget biztosítanak a fiataljaink számára, hogy testközelből lássák példaképeiket – fogalmazott Becsky András a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője.

A DSI Debrecen úszói is megmérettették magukat az ötnapos versenyen. Klasszisunk, Senánszky Petra kétszer is felállhatott a dobogóra, egyszer a legmagasabb, egyszer pedig a harmadik fokára. – Zsinórban 5. alkalommal lett rövidpályás felnőtt bajnokunk, amire külön büszkék lehetünk. A felnőtt korosztályban megszerzett két érem megfelelt az előzetes várakozásoknak, a jelenleg nagyon fiatal csapat ebben a mezőnyben még nem tud további pontszerző helyeken végezni. Három hét múlva rendezik a korosztályos bajnokságot, reményeink szerint ott több döntős versenyzőnk is lesz – értékelt a sportvezető.

Az országos bajnokságon nem csak a hazai úszófenoménokat csodálhatta a debreceni publikum, hanem városunk két kiváló sportfotósának képeit is, mely alkotások már az uszoda falát díszítik. – Derencsényi István és Czeglédi Zsolt rengeteget tett azért, hogy a sportesemények legszebb pillanatai örökre megmaradjanak számunkra. Két Debrecenből induló és ma már országosan, sőt nemzetközileg is ismert sportfotósról van szó, akik egyebek mellett olyan díjnyertes alkotásokkal is rendelkeznek, amikre mindannyian büszkék vagyunk. Úgy gondoltuk, hogy az országos bajnokság megfelelő alkalom arra, hogy bemutassuk ezeket a képeket és Deri és Czega egy kis időre a lencse másik végén is legyenek – zárta mondandóját Becsky András.
Cikk nyomtatása