Második helyen végzett Tatán Nagy Blanka

2023. 11. 06. (hétfő) 12.37

Tatán rendezték november 4-5. között a Kadett és Junior párbajtőr Magyar Kupa 4. fordulóját, mely egyben válogató verseny is volt.

A kétnapos megmérettetésen a DSI Debrecen vívói is pástra léptek. A fiatalabb korosztályban Sárvári Rita mérettette meg magát, aki négy győzelemmel abszolválta a csoportkört. Remek vívásának köszönhetően egyből a 64-es táblára került, ahol szoros küzdelemben 15-13-as vereséget szenvedett a ferencvárosi Légrádi Dórától és a 33. helyen zárta a versenyt.

A Junioroknál négyen, Nagy Blanka, Vásárhelyi Éva, Nagy Emma és Sárvári Rita kezdte meg a küzdelmeket és hárman jutottak tovább a csoportkörből (Vásárhelyi Éva sajnos búcsúzott a verseny ezen szakaszában). Ebben a korcsoportban is a 64-es tábla volt Sárvári Rita számára a végállomás, aki az MTK-s Marschall Rékával szemben maradt alul 15-7-re. Szintén a legjobb 64 között fejezte be a versenyt Nagy Emma, a Veresegyház színeiben induló Szakmáry Janka egy tussal jobbnak bizonyult nála (15-14).

Kiválóságunk, Nagy Blanka sikerrel vette a 64 között az első akadályt, 15-10-re legyőzte az Avengarde SE vívóját, Tóth Esztert. A következő körben magabiztosan nyert 15-6-ra Vasast képviselő Illés Fanni ellen, majd Doma Boglárka (PTE-PEAC) sem tudta megállítani, akinek szintén csak hat tust engedélyezett (15-6). A negyeddöntőben Wimmer Dorinával találkozott és egy kiélezett küzdelem végén nyert 15-14-re. A legjobb négy között Jakobi Júliával mérte össze erejét, ez a párharc is szorosan alakult, melyből végül Blanka került ki győztesen (15-13). A döntőben Gachályi Gréta várt Európa-bajnokunkra, ezúttal a BHSE kiválósága bizonyult jobbnak, aki 15-8-ra megnyerte az összecsapást és vehette át az aranyérmet. Nagy Blanka pedig a dobogó második fokára állhatott fel a nap végén.

Végeredmény:

1.Gachályi Gréta BHSE

2.Nagy Blanka DSI Debrecen

3.Jakobi Júlia PTE-PEAC, Hannah Lily Lebor GBR

44.Nagy Emma DSI Debrecen

47. Sárvári Rita DSI Debrecen

78.Vásárhelyi Éva DSI Debrecen
Cikk nyomtatása