Győzelmek, döntetlen, vereség

2023. 11. 06. (hétfő) 09.13

A DSI Debrecen labdarúgó csapatai közül csak négy lépett pályára hétvégén, mely gárdák összesen hét pontot gyűjtöttek.

U19

A hét utolsó napján a Cigándot fogadta Jankovics Sándor együttese, mely gárda továbbra is veretlenül vezeti a tabellát. Csapatunk az őszi bajnoki címet tűzte ki célul maga elé, ehhez viszont kellenek még a pontok. De nem csak az ellenféllel kellett megküzdeniük fiataljainknak, hanem a mostoha körülményekkel is, ugyanis szakadó esőben, sáros, mély talajú pályán került sor a párharcra. A Jankovics-tanítványokat viszont ez nem zavarta, ilyen körülmények között is szemre tetszetősen futballoztak. Birtokolták, járatták a labdát, tudatos támadásokat vezettek, többször is veszélybe került a vendégek kapuja. De hiába, a végjátékoknál rendre rossz döntések születtek. Már úgy nézett ki, gól nélküli döntetlennel zárul a mérkőzés, ám a 89. percben szinte a semmiből, megszerezte a vezetést a Cigánd. Srácaink azonban nem törtek meg és mielőtt a vendégek elhihették volna, hogy három ponttal távozhatnak Debrecenből, Vietorisz Bence góljával döntetlenre hozták a meccset.

MLSZ regionális U19 alap Északkeleti csoport 10. forduló

DSI Debrecen – Cigánd: 1-1 (0-0)

DSI Debrecen: Szász – Kovács, Kalmár, Kerezsi (Bácsi 56’), Botos, Bagi, Vadon, Tasi A., Vietorisz, Tasi B., Reszegi

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerző: Vietorisz 90’

Jankovics Sándor: Szakadó esőben, egy mély talajú pályán játszottunk, ennek ellenére nagyon jól futballoztunk az első félidőben. Sok helyzetet kidolgoztunk, de a befejezéseknél rendre rossz döntéseket hoztunk. A második játékrészben hátrányba kerültünk, de a fiúk küzdeni akarásból jelesre vizsgázta, az utolsó percben sikerült kiegyenlíteni. Most csak egy pontot szereztünk, de megőriztük veretlenségünket, gratulálok a csapatnak.

U17

Rangadó várt Bende Tibor legénységére, ugyanis a közvetlen rivális, a dobogó harmadik fokán álló Bódva-Völgyét fogadták vasárnap. Csapatunk még versenyben van az első helyért, ezért kellettek az egységek, hogy ne szakadjunk le a Tarpától. Nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez sikerül, a 11. percben már a vendégeknél volt az előny. Nem nagyon akart beindulni a gépezet, fiataljaink sok hibával és pontatlanul futballoztak. Átlépve az első félórát, még nehezebb helyzetbe került a csapat, ugyanis megduplázták góljaik számát a zöld-fehérek. Szerencsére a félidő vége előtt Kiss Imre révén sikerült visszajönni a meccsbe. Szünetben alapos fejmosást kaphattak a fiúk, mert egy egészen más társaság jött ki az öltözőből. Már beindult a gépezet, átvettük a játék irányítását, nyomás alatt voltak a vendégek, csak idő kérdése volt, mikor törnek meg. Erre a 67. minutumig kellett várni, ekkor Keszler Benjámin volt eredményes, innentől három percenként estek a találatok. Előbb Nagy Zsombor, majd Gulyás Bendegúz, végül ismét Keszler zörgette meg a hálót, csapatunk pedig 5-2-re megnyerte a párharcot.

MLSZ regionális U17 alap Északkeleti csoport 10. forduló

DSI Debrecen – Bódva-Völgye: 5-2 (1-2)

DSI Debrecen: Kováts – Nagy Zs., Keszler (Esztergomi 86’), Orsó (Kalapos 71’), Gulyás, Pecséri (Kocsis 46’), Kiss I. (Takács 78’), Tóth Z. (Ötvös 86’), Szilágyi (Tarr 86’), Pistritu, Máté (Szalontai 78’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Kiss I. 46’, Keszler 67’, 76’, Nagy Zs. 70’, Gulyás 73’

Bende Tibor: Rosszul kezdtük a mérkőzést, rengeteg hibával játszottunk, ez pedig megbosszulta magát, kétgólos hátrányba kerültünk. Szünetben rendeztük a sorokat, szerkezetet is váltottunk, ennek köszönhetően változott a meccs képe. Átvettük a játék irányítását, veszélyes támadásokat vezettünk, sikerült egyenlítenünk, majd fordítanunk. A második félidei teljesítmény alapján megérdemelten nyertünk, az elsőben elkövetett hibákból pedig tanulnunk kell. Gratulálok a játékosoknak.

U16

Selyem Nándor alakulatára egy olyan mérkőzés várt pénteken, mely a kötelező győzelem kategóriába tartozott. Ez nem túlzás, ugyanis a kiesőhelyen szerénykedő, csak egy meccset nyert Hajdúszoboszló vendégeként léptek pályára. A két csapat közti különbség már az első félidőben kidomborodott, fiataljaink irányítottak, voltak fölényben, ez pedig a helyzetek számában is megmutatkozott. A hazai kapu viszont érintetlen maradt, a támadásokat nem sikerült góllal, gólokkal zárni. A 23. percben azért összejött a vezető találat, Kicsák Bence higgadtan értékesített egy büntetőt. A második félidő elején megduplázták előnyüket a Selyem-tanítványok, Tuss Bence az 51. minutumban mattolta a fürdővárosi védelmet. Talán azt hitták a srácok, már zsebben a győzelem, ugyanis visszább vettek a tempóból, a házigazdák viszont lendületbe jöttek és a 65. minutumban szépítettek. Ám azon vágyukat, hogy talán összejöhet egy döntetlen, Keczán Norbert eloszlatta, aki a 81. percben bebiztosította a győzelmet.

MLSZ Regionális U16 Északkelet Alapszakasz 10. forduló

Hajdúszoboszló – DSI Debrecen: 1-3 (0-1)

DSI Debrecen: Dán – Lengyel, Kicsák, Tóth B., Filep (Kuchár 52’), Tuss (Salánki 52’), Tóth R., Varga, Márton, Nagy L., Keczán

Edző: Selyem Nándor

Gólszerzők: Kicsák 23’, Tuss 51’, Keczán 81’

Selyem Nándor: Az első félidőben elég tetszetősen játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, ám csak büntetőből sikerült betalálnunk. Fordulás után megdupláztuk előnyünket, ám utána visszább vettünk a tempóból, ellenfelünk viszont lábra kapott, és szépített. De kézben tartottuk a meccset, a hajrában pedig bebiztosítottuk győzelmünket. Gratulálok a csapatnak.

U15

Hét elején Alsózsolcával találkoztak Cseke Bence fiai, szombaton pedig Felsőzsolca következett. Ez a párharc sem ígérkezett könnyűnek, ugyanis a vendéglátók is tagjai az élmezőnynek. Nem indult jól csapatunk számára a mérkőzés, negyedóra alatt háromgólos előnyre tett szert a zöld-fehér alakulat. Bár voltak jó periódusaink, a negyedik találat után úgy tűnt, srácaink lélekben is feladták. A hazaiak ezt ki is használták és szünetig még kétszer bevették a kapunkat. A második félidőben tovább nyílt az olló, a végére tízre nőtt a különbség.

MLSZ regionális U15 alap Északkeleti csoport 11. forduló

Felsőzsolca – DSI Debrecen: 10-0 (6-0)

DSI Debrecen: Bíró – Bihari, Dely, Tóth B., Sápi (Tőzsér 73’), Lehner, Baranyai, Fekete, Egeresi, Pásztor, Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Cseke Bence: Egy nagyon rossz minőségű és mély talajú pályán játszottunk, ez pedig nagyban meghatározta a mérkőzés képét. Voltak jó periódusaink, ám ránk jellemző módon, egy-két bekapott gól után hamar feladtuk a meccset, ez pedig a végeredményben is visszaköszönt, nagyarányú vereséget szenvedtünk.
Cikk nyomtatása