Rövid pálya, de hosszú távra terveznek

2023. 10. 25. (szerda) 14.51

Egy hét múlva kezdődik a Debreceni Sportuszodában a Szerencsejáték Zrt. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság. A sportág vezetői, Papp László polgármester és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője ismertette az előkészületeket.

Dr. Papp László, a város első embere elmondta, nagy öröm Debrecennek, hogy ismét vendégül láthatják a vizes sport hazai legjobbjait. Abban az iskola városban - tette hozzá -, ahol a sportolók jól érzik magukat, az infrastruktúra is egyedülálló, méltán várja mindenki a színvonalas küzdelmeket. Erre lesz is lehetőség november 1. és 4. között. 45 klub, háromszáz versenyzője ugrik majd a medencébe, köztük öt DSI sportolóval, élükön Senánszky Petrával. Ez is mutatja - mondta a polgármester -, hogy nem véletlenül esik egyre többször szó, az uszoda bővítéséről. Talán hamarosan hozzá is kezdhetünk, fejezte be mondandóját.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kiválónak tartja a kapcsolatot Debrecennel.

- A város a legfontosabb stratégiai partnerünk, az eddigi eredmények csak fokozzák a bizalmat. Remélhetően így lesz ez a most következő négy napban is. Annak külön örülök - mondta az elnök -, hogy Debrecenben is elindult az Úszó Nemzet Program. Ezzel együtt, az olimpia előtti évben nagyon fontos felmérni, hol tartanak úszóink, válogatottjaink a felkészülésben.

Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is hasonlóan vélekedett. Fontos lesz ez az országos bajnokság. A rövidpályás EB előtt eldőlhet, kik lesznek a keret tagjai.

A rendezők nevében Becsky András - aki a Magyar Úszó Szövetség alelnöke is - biztos benne, hogy a világ klasszisaival zsúfolt mezőny izgalmas napokat tartogat majd a látogatók számára is. 2007. óta szoros a kapcsolat a szövetséggel, ez a nyolcadik országos bajnokság már, közölte. Az Úszó Nemzet Programban 1250 gyerek vesz részt, a DSI-nek hetven igazolt versenyzője van. Debrecenben továbbra is prioritást élveznek a világversenyek. Az elmúlt húsz évben, negyven hasonló esemény volt, ismertette a Sportcentrum ügyvezetője.

Fontos információ még, hogy október 31. és november 4. között a Debreceni Sportuszodában nem tudunk pályát, és egyéb más szolgáltatást biztosítani vendégeinknek.Cikk nyomtatása