Eredményes versenyek ostravai és diksmuidei CX arannyal

2023. 10. 06. (péntek) 21.56

Kerékpárosaink több fronton is képviselték a DSI Cycling Team-et szeptember utolsó, illetve október első hétvégéjén. A cyclocross szezon első megmérettetései kitűnően sikerültek.

Szeptember 30-án szombaton az OSTRAVA HSF GRAND PRIX cyclocross versenyt rendezték meg Európa hajdan volt egyik legnagyobb vasművében. U17-ben Vizi Gáspár nagy fölénnyel nyert a nemzetközi mezőnyben, első alkalommal pályafutása alatt. Gyetkó Dániel rajtja is kitűnően sikerült, azonban gyomor panasz miatt kiállni kényszerült. A reggeli futamon ugyanitt Gyetkó Péter első éves U15-ösként derekasan helytállt.

A csapat (Sunny és Robi) kiválóan érti a dolgát, a gyors, defekt miatti depózás alatt szinte időt sem veszített Gáspár. Folytatva a versenyeket, vasárnap szintén Ostravában az U17 Európa Kupán versenyeztek a DSI Cycling Team versenyzői. Gáspár 10. helyezésével 41., míg Dani a 24. pozícióért 27 UEC pontot kapott.

Kovács Béla (U15) ugyancsak a jelzett hétvégén Belgiumban cyclocross versenyeken állt rajthoz. A szombati utolsó pozíciós indulása és bukások sorozata után a 4. helyig jutott. Vasárnap – szintén Belgiumban és szintén utolsó sorból rajtolva – erős mezőnyben nyerte a versenyt, nagyon érett versenyzéssel. A szorgalom és az edzések során tisztességgel végrehajtott feladatok meghozzák a sikert, örömet! Összefoglalva: az elmúlt hétvége a DSI Cycling Team számára cyclocross szempontból eddigi legsikeresebb volt, jó visszajelzés edzőinknek, hogy helyes az irány és a versenyzőknek, hogy odaérhetnek bármilyen versenyen a dobogóra.

A munka folytatódik, a csapat az október 8-i Selcében rendezendő szlovák cyclocross kupa fordulón vesz részt. Ugyancsak a hétvégén a Pálya OB jegyében, Nagy Zoltán edző vezetésével, Böszörményi László, Peterman László, Tóth-Mogyorósi Zora és Soós Olivér a kőbányai Bringarénában tréningezett, készülve a Pálya Országos Bajnokságra.
Cikk nyomtatása