Véget ért a Cyclocross szezon

2023. 01. 20. (péntek) 15.04

A 2023. évi Cyclocross OB-ra január 15-én Fonyódon került sor.

Szeles, de csapadékmentes, 8 fok körüli időben egy sok kanyarral, rövid emelkedőkkel, akadályokkal tűzdelt pályán zajlottak a futamok. A DSI/DKSI gárdája 9 fővel vett részt a versenyen. Az első rajtban U13 kategóriában Gyetkó Petiért és Kovács Béciért szoríthattunk, utóbbi a győzelemre is eséllyel pályázott.

A rajtot követően Béci másodmagával ellépett a többiektől, külön versenyt vívva haladtak a cél felé. A közönség már a finisre készült, mikor is a két élen haladó egy versenyző lekörözésébe kezdett. Hiába a figyelmeztető jelzés, az illető Béci elé fordult, ki ennek következtében a fának csapódott. Annyira megsérült, hogy már a célba sem tudott begurulni, így feladni kényszerült a küzdelmet. (Ezúton is jobbulást kívánunk neki!) Gyetkó Peti jól küzdve a 7. helyet szerezte meg.

A második rajtban 5 fővel voltunk érdekeltek, név szerint: Klokocs Kata (WU15), Böszörményi László (U17), Gyetkó Dániel (U17), Soós Olivér (U17), és Vizi Gáspár (U17). A beszólításnál utóbbi három fiatal az első sorból várta a rajtot, így méltán reménykedtünk egy izgalmas és eredményes futamban. A rajt jól is sikerült, de utána nem minden alakult a legjobban.

A sípszóra Vizi Gáspár jött el a legjobban, őt szorosan követte Gyetkó Dániel. Sajnos ezt követően Gáspárnak volt egy bukása, szerencsére talpra tudott állni, folytatta a versenyt, még Dani a 3. helyen haladva szenvedett technikai problémát, így megállni kényszerült, majd kerékpár cserére is szorult, ezáltal hátrébb csúszott a mezőnyben. Soós Olivér sem volt szerencsésebb. Ő kétszer is defektet kapott, mind a kétszer kerékpárt cserélt, de ezzel neki is elszálltak dobogós esélyei. Böszörményi Laci egy első defekttel megúszta a küzdelmeket. Szerencsére Vizi Gáspárnak már nem volt több problémája, így a két élen haladó mögött megszerezte élete első U17-es OB bronzérmét, melyhez gratulálunk! Klokocs Kata a női mezőnyben 6. helyezett lett, a fiúknál Gyetkó Dániel 7., Soós Olivér 14., Böszörményi László 22. helyen zárt.

A harmadik futamban az U19-es Csáki Szabolcsért és Peterman Lászlóért szoríthattunk. Ők viszonylag problémamentes versenyt futva, a 11. illetőleg a 17. helyet szerezték meg.

Az eredmények alapján van egy kis hiányérzetünk, hiába készültek fel a versenyzők becsülettel, a szerencse nem volt mellettünk. Ettől függetlenül gratulálunk versenyzőknek, szülőknek, felkészítő edzőknek egyaránt!

Az OB-val idehaza lezárult a CX szezon. Kis szusszanás után folytatódik a felkészülés a 2023-as versenyidényre. Köszönet minden támogatónknak, sportszervezeteinknek, Debrecen városának, hogy biztosították a felkészülésünket, versenyen való részvételünket!

Forrás: dksi.hu
Cikk nyomtatása