Magas színvonal, győzelem a rangadón

2022. 11. 23. (szerda) 19.54

A DSI Debrecen U15-ös labdarúgó csapata Fehér Erik duplájával és Kozák István góljával győzte le riválisát.

A mögöttünk hagyott hétvégén nem lépett pályára Takács András együttese, szerdán viszont tanítványainak pótolniuk kellett a 12. fordulóból elhalasztott Balmazújváros elleni mérkőzést. Komoly tétje volt a hétközi rangadónak, U15-öseink győzelem esetén felléphettek volna a dobogóra, de a srácok megbirkóztak ezzel a terrel.

Minden adva volt, hogy az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumba kilátogató nézők egy színvonalas mérkőzést láthassanak, a csapatok pedig gondoskodtak is róla. Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a felek, férfias párharcok, szép megoldások jellemezték a találkozót, izgalmakból nem volt hiány. Mint ahogy helyzetekből sem, de az első találatra majd félórát kellett várni. A 28. percben Fehér Erik villanását követően az újvárosi hálóban landolt a labda, majd kilenc minutum elteltével ismét mattolta a vendégek védelmét és megduplázta az előnyt. Ezzel a két góllal csapatunk megnyugtató előnyből várhatta a folytatást.

A színvonal a második félidőben sem csökkent, a piros-kékek a meccsbe akartak visszajönni, míg a Takács-tanítványok szerették volna bebiztosítani győzelmüket. A vendégek mindent megpróbálták, hogy ledolgozzák hátrányukat, ám védelmünk állta a sarat, az ellentámadások pedig magukban hordozták a veszélyt. És jött a 60. perc, mikor is eldőlni látszott a párharc: Kozák István tovább növelte az előnyt. Szinte már zsebben voltak a pontok, de a figyelem nem lanyhulhatott, mert a Balmazújváros nem adta fel. Próbálkozásaikat végül a 77. minutumban siker koronázta, de ez már csak a szépségtapasz volt, csapatunk megnyerte a rangadót és felléphetett a dobogó harmadik fokára.

MLSZ Regionális U15 Kelet B-csoport 12. forduló

DSI Debrecen – Balmazújváros: 3-1 (2-0)

DSI Debrecen: Dán – Márton, Fehér (Tuss 73’), Nagy A. (Karap 63’), Kicsák (Szász 73’), Kozák (Kuchár 63’), Veres, Salánki (Filep 73’), Keczán, Tóth R. (Bodea 63’), Lengyel (Nagy R. 63’)

Edző: Takács András

Gólszerzők: Fehér 28’, 37’, Kozák 60’

Takács András: Ha röviden akarom mondani: jó idő, jó játék, jó pálya. Kicsit bővebben: nagyon örülök, hogy a legnagyobb riválist, a Balmazújvárost 3-1 arányban legyőztük. Igazi hatpontos rangadó volt. A srácok kiválóan összpontosítottak, látványos támadásokat vezettek. Korosztályukat meghaladó színvonalon focizott mindkét együttes, mi egy kicsit jobbak voltunk ezen a délutánon.
Cikk nyomtatása