Jól teljesítettek csapataink hétvégén

2022. 09. 19. (hétfő) 09.29

A DSC-SI korosztályos gárdái közül csak az U14 és U15 nem szerzett pontot a hétvégi fordulókban.

Egy kiélezett mérkőzésen van túl Jankovics Sándor legénysége, melyre Békéscsabán került sor. Hamar megszerezték Nagy Ákos révén a vezetést, de az első félidő derekán létszámban megfogyatkoztak, miután Juhász Nándort kiállította a játékvezető. Emberhátrányban fegyelmezetten, taktikusan futballoztak, csak kevés hiányzott ahhoz, hogy az utolsó percig megőrizzék előnyüket. A hosszabbításban viszont a Békéscsaba betalált, így döntetlennel zárult az összecsapás.

Bende Tibor fiai egy parázs hangulatú mérkőzést játszottak a Sényővel. Bár a szabolcsiak szerezték meg a vezető találatot, erre Juhász Kristóf két, Győri Balázs pedig egy góllal válaszolt. A második félidő közepén zárkózott a Sényő, de Tasi Attila eloszlatta abbéli reményüket, hogy pontot vihetnének el Debrecenből.

Az U16-os csapat a gyöngyhalászokat fogadta szombaton. A vendégek a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, ezen előnyüket Kovács Dániel még ebben a játékrészben ledolgozta. Fordulás után a Sárréti ismét betalált, de Virág Zalán az utolsó percben megmentett egy pontot csapatának.

Takács András tanítványai az első félidőben sok helyzetet kihagytak, ez pedig megbosszulta magát, a Balmazújváros első lehetőségét gólra váltotta. A második játékrészben lekopírozták az elsőt a fiúk, ismét kimaradtak a helyzetek, a piros-kékek pedig egy kontra végén beállították a végeredményt.

Az U14-es gárda a Hajdúszoboszlót fogadta, a fürdővárosiak pedig rossz vendéngént, elvittek három pontot az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumból.

Győrösi Péter ifjoncai alaposan megrázták a gólfát, ráadásul nem is voltak babonásak, ugyanis 13 góllal terhelték meg a Mátészalka kapuját.

A legfiatalabb korosztály szintén a Mátészalka ellen lépett pályára, mely párharcot a helyzetek alapján nyernie kellett volna Szabó Imre tanítványainak, de ezen lehetőségek kimaradtak, így a találkozó döntetlen eredménnyel zárult.

U19

MLSZ Regionális U19 Délkelet "B" csoport 3. forduló

Békéscsaba UFC – DSC-SI: 1-1 (0-1)

DSC-SI: Meszesán – Zsoldos, Juhász, Nagy Á., Papp P., Vietorisz, Virág, Vadon (Vadász 75’), Haraszin, Berki (Bagi 64’), Lukács

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerző: Nagy Á. 4’

Kiállítva: Juhász 21’

Jankovics Sándor: Békéscsabára utaztunk a jónevű akadémiához. Innen nem sok együttes távozik ponttal. A fiúk azonban rendkívül fegyelmezetten, taktikusan fociztak. Ennek lett a következménye, hogy a negyedik percben már vezettünk. Aztán egy buta szabálytalanság után, a huszadik percben Juhász Dávidot kiállították, így tíz főre fogyatkoztunk. Hiába támadtak a viharsarkiak, csak a hosszabbítás utolsó másodperceiben, a 94. percben tudtak egyenlíteni. Vezetjük a tabellát, és ezt a helyünket a jövő heti, Gyula elleni találkozón is szeretnénk megtartani.

U17

MLSZ Regionális U-17 Kelet "A" Csoport 3. forduló

DSC-SI – Sényő: 4-2 (2-1)

DSC-SI: Szász (Bartók 46’), Kalmár (Pistritu 43’), Kerezsi (Lengyel 77’), Szöllős (Sztojka 77’), Juhász (Tasi B. 52’), Botos, Havasi (Tasi A. 52’), Győri (Kapczy 65’), Szopka, Varga D., Vietorisz

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Juhász 38’, 45’, Győri 60’, Tasi A. 75’

Bende Tibor: Igen rossz játékvezetés mellett 4-2 arányban diadalmaskodott a csapat a Sényő ellen. Álmos kezdés után, parázs lett a hangulat a pályán, amit a bíró nem tudott tolerálni. A szabolcsiak néha alattomosan, sőt durván próbáltak futballozni. Emiatt idő előtt cserére is kényszerültem. A győzelmünk teljesen megérdemelt, az ellenfélnél annyi piros lapot kellett volna kiosztani, hogy nem maradt volna játékosuk.

U16

MLSZ Regionális U-16 Keleti-csoport 3. forduló

DSC-SI – Sárréti Gyöngyhalász: 2-2 (1-1)

DSC-SI: Sinka – Kalapos (Máté 46’), Kocsis, Rácz, Keszler, Kovács D. (Szalontai 71’), Kéki (Hosszú 90’), Pecséri (Esztergomi 75’), Kiss I., Szilágyi (Virág 46’), Takács

Edző: Kaszás János

Gólszerzők: Kovács D. 27’, Virág 89’

Kiállítva: Kocsis 90’

U15

MLSZ Regionális U15 Kelet B-csoport 3. forduló

Balmazújvárosi FC – DSC-SI: 2-0 (1-0)

DSC-SI: Dán, Márton (Karap 41’), Fehér (Tuss 60’), Nagy A., Kicsák, Kozák, Salánki, Keczán, Tóth R., Lengyel, Bodea (Nagy R. 52’)

Edző: Takács András

Takács András: Balmazújvárosban léptünk pályára és sajnos 2 : 0 arányban alul maradtunk. Pedig nem indult rosszul. Az első félidőben fölényben volt a csapat, ekkor három, négy góllal kellett volna vezetnünk, de sorozatban rossz döntéseket hoztunk, a hazaiak pedig egy kontrából vezetést szereztek. Szünet után szerkezetet váltottunk, de ismét lekontráztak az újvárosiak. Elégedett voltam a mutatott játékkal, de a helyzetkihasználásunk csapnivaló volt ezen a napon.

U14

MLSZ Regionális U14 Kelet B-csoport 3. forduló

DSC-SI – Hajdúszoboszlói SE: 0-4 (0-1)

DSC-SI: Bíró – Vezendi, Bihari, Lakatos, Lehner, Baranyai, Egeresi, Pásztor, Nagy R., Molnár (Szőke 31’), Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Cseke Bence: Sajnos kikaptunk a Hajdúszoboszlótól. Négyet rúgtak, mi egyet sem. Mégis azt mondom, a meccs képe nem tükrözi a végeredményt, ami túlzó. Tompa volt az előre játékunk, a szerencse sem pártolt mellénk. Tény, hogy a vereség benne volt a játékban, de nem ilyen arányban.

U13

MLSZ Regionális U-13 Északkeleti-csoport 2. forduló

Mátészalka – DSC-SI: 2-13

DSC-SI: Cseke – Holhós, Komódi, Magyari, Tóth K., Varga L., Bendik, Gulyás, Mosdóczi

Cserék: Horváth T., Kiss S.

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Mosdóczi 6’, 23’, 59’, 72’, Kiss S. 19’, 39’, 74’, Komódi 25’, 32’, Magyari 33’, Holhós 54’, Bendik 73’, 78’

Győrösi Péter: Mátészalkára utaztunk a pontokért és nem is csalódtunk. Igaz a vezetést a hazaiak szerezték meg, de aztán kiszakadt a gólzsák nálunk. Tizenhármat rúgtunk - nem vagyok babonás - és mindössze kettőt kaptunk. Véleményem szerint vezetjük a tabellát, a gólkülönbségünk 22-4. Azt hiszem ezeket a számokat nem kell magyarázni.

U12

MLSZ Regionális U-12 Északkeleti-csoport 2. forduló

Mátészalka – DSC-SI: 1-1

DSC-SI: Szerepi-Nagy, Tóth Nimród, Melczer, Nagy G., Aukszi, Palczert, Szűcs, Müller, Kakó

Cserék: Dombrádi, Tóth Nándor, Illés, Kiss Cs., Béres

Edző: Szabó Imre

Gólszerző: Tóth Nimród 13’

Szabó Imre: Kicsit bosszús voltam a hármas sípszót követően, mert rengeteg helyzetet kihagytunk. Ha ezeket értékesítettük volna, akkor szerintem 8:2-re nyerünk. A pálya mérete is megzavarta a gyerekeket, kisebb volt a megszokottnál. Számtalan helyzetet elpuskáztunk, végig domináltunk, a Szalka csak egyenlíteni tudott. A nyári lemaradásunkat nem lehet egyik napról a másikra pótolni. Mindezektől függetlenül megdicsértem a srácokat, mert láttam mennyire akarták a sikert.Cikk nyomtatása