Dobi Lili győzött a tiszaújvárosi triatlon Junior Európa-kupán

2022. 07. 24. (vasárnap) 17.15

A DSC-SI másik tehetsége, a még csak ifjúsági korú Pusztai Dóra szintén remekelt, és az előkelő kilencedik helyen zárta a versenyt.

A szombati három selejtező első tíz-tíz helyezettje vágott neki a Dísztó partján megrendezett másnapi finálénak, ahol 500 méter úszás, 12,5 km kerékpározás és 3,6 km futás várt a triatlonosokra. Az első etap után egy dán hölgy állt az élen, de Dobi Lili is a közvetlen élbolyban depózott és kezdte meg a bringázást, többek között barátnője, a fővárosi színekben versenyző -végül második- Nádas Romina társaságában.  A hétfős élmezőny a második váltásnál mintegy negyven másodperces előnyre tett szert, és a futás első köre után már csak négyen reménykedhettek a végső győzelemben. A következő 1,2 km végén Dobi Lili állt az élre és már nem engedte ki kezéből az elsőséget, mellyel történelmet írt, hiszen Ő az első magyar junior versenyző, aki nyerni tudott Tiszaújvárosban az Európa-Kupán.

A felnőtt férfiak Prémium Európa-Kupáján 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 km futás volt az előírt penzum. A harminc fős döntőben első alkalommal ugrott vízbe a felnőttek között az ugyanitt tavaly junior második Dobi Gergő. A versenyt végül a regnáló U23-as világbajnok, a címvédő Tiszaújvárosi Triatlon Klub klasszisa, Lehmann Csongor nyerte. Gergő kiválóan teljesített az úszás és kerékpározás során, a futást az élmezőnyből kezdte, ahol egy kissé elfáradt, de a 18. helyezése így is több, mint biztató.

A junior és felnőtt mezőnyben 41 ország 325 sportolója indult.

 Cikk nyomtatása