Fantasztikus kezdés Kaposváron

2021. 11. 11. (csütörtök) 21.25

A Csík Ferenc versenyuszodában Senánszky Petra és Holoda Péter győzelmével ért véget az 50 méteres gyorsúszás a XVII. Rövidpályás Országos Bajnokság első napján.

A DSC-SI két kiválósága már a délelőtt folyamán bizonyította, hogy remek formában érkeztek meg a somogyi megyeszékhelyre. Petra Hosszú Katinka 2014-es országos csúcsát megjavítva, 24.37-es idővel érintette meg a falat és az első helyről várhatta az esti folytatást. A világklasszis sportoló pár órával később újabb hétszázadot faragott immár az általa tartott csúcson és teljesen megérdemelten nyerte a számot.

Az uraknál a vb bronzérmes Holoda Péter szintén a leggyorsabb volt az előfutamok során (22.19), majd a döntőben is elsőként érintette meg a falat (22.06).

A DSC-SI aranyérmes úszói a Magyar Úszó Szövetség honlapjának nyilatkoztak.

Senánszky Petra:

„A délelőtti úszás sokkal jobb volt, jobban esett, most valahogy nem voltam jelen, nem volt ott a fókusz annyira. Hogy nem mehettem az olimpiára, az az adott pillanatban rosszul esett, viszont egyáltalán nem vette el a kedvem, mert vagyok annyira maximalista, hogy tudjam: nem vonulhatok úgy vissza, hogy csupán azt mondhatom el magamról, majdnem ott voltam az olimpián. Most még csinálom egy kicsit az uszonyos úszást, mert jövőre Amerikában lesz a Világjátékok, utána viszont teljesen ráállok a normálra, és biztos vagyok benne, hogy ki tudok jutni Párizsba. Ami egyébként is közelebb van.”

Holoda Péter:

„Mivel ez az ob nem kvalifikál sehová, egyáltalán nem készültünk rá, talán látszik is rajtam, nem borotváltam le semmit – a márciusi ob a fontos, mert a fontos események aztán következnek. Ehhez képest teljesen jó ez az idő, úgyhogy nagyon örülök, hogy így sikerült.”

 Cikk nyomtatása