A DSC-SI-ben folytatja pályafutását Szűcs Valdó

2021. 10. 18. (hétfő) 21.06

A júniusi, debreceni felnőtt magyar bajnokságon 110 gáton aranyérmes fiatalember edzéseit a jövőben itthon Suba László irányítja majd.


Zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg az Ob-t, a 2019-es dohai világbajnokságon ötezreden(!) múlt az elődöntője. A következő évben 60 gáton elért egyéni legjobb ideje (7,56) Európában a negyedik, a világon pedig a nyolcadik leggyorsabbnak számított. A kiváló gátas a párizsi olimpia végéig a DSC-SI színeiben versenyez majd. Szűcs Valdó az Egyesült Államokból válaszolt kérdéseinkre.


Mi szólt a váltás és a DSC-SI mellett?

Szeretnék új fejezetet kezdeni a sportkarrieremben. Ennek ellenére a váltás nem könnyű, hiszen kiskorom óta,15 éve a Zalaegerszegi Atlétikai Club sportolója voltam. Szeretnék köszönetet mondani a ZAC-nak és a vezetőségnek, ugyanakkor már nagyon várom a közös munkát a DSC-SI-vel.

A gyakorlatban, hogy néz ki a közös munka?

Amikor Magyarországon tartózkodom, akkor Debrecenben fogok edzeni, de Zalaegerszegen is edzhetek továbbra is, ha otthon leszek a családomnál. Most jelenleg az alapozást kezdtem itt az Egyesült Államokban, januárban már valószínűleg otthon leszek. Akkor kezdődik a fedett pályás szezon, így az edzéseket Magyarországon fogom végezni.


Egyéni csúccsal nyerted 110 gáton a magyar bajnokságot Debrecenben, a tokiói olimpián a 13. helyen végeztél. Elégedett vagy az idei évvel?

Ez egy nagyon jó kérdés, igen is, nem is. Nagyon örültem az egyéni csúcsnak, de éreztem, hogy több van bennem, tudom, hogy sokkal többre vagyok képes, és ezt szeretném is bebizonyítani magamnak az elkövetkezendő évek során. Csalódott voltam az Olimpia után ez nem is kérdés. 0,08 századdal maradtam le a döntőről, de ez egy nagy motivációt ad majd a következő olimpiáig.Nagyon jó korban vagy, egy olimpia minimum belefér. Párizs a fő cél?

Természetesen Párizsban ott szeretnék lenni a legjobbak között, de addig még rengeteg számos egyéb nagy világverseny is lesz, amin szeretnék nagyon jól szerepelni. Jövőre, fedett pályás vb, egy világbajnokság és egy Európa-bajnokság is lesz. Jelenleg most csak ezekre koncentrálok.


Miben kell még fejlődnöd, hogy beteljesítsd az álmaidat?

Úgy gondolom, jó úton haladok, de még rengeteget tudok fejlődni, mind fejben mind technikailag. Tudom, hogy még vannak hiányosságok, amiket remélem, minél hamarabb ki tudunk majd javítani.


Új klub, új remények. Szűcs Valdó nagyon motivált?

Igen, motivált vagyok nagyon, és érzem, hogy kellett egy kis váltás az életemben, karrieremben. Köszönöm azoknak, akik eddig bíztak bennem, és köszönöm azoknak, akik továbbra is bíznak bennem!  

 

ÓNFCikk nyomtatása