Jubilál a FőnixFitt!

2021. 10. 08. (péntek) 13.27

A Debreceni Sportcentrum Kft. és a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter 2022. január 8-án már ötödik alkalommal rendezi meg a „FőnixFitt” elnevezésű programját.

Debrecen város támogatásával, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézetével és a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központtal összefogva a cél továbbra is az, hogy egy nagyszabású szabadidős-, és tömegsport rendezvényen keresztül a sportot, a mozgást, a testedzést népszerűsítsük, egészségmegőrző szerepét hangsúlyozzuk.
A Gyulai István Atlétikai Stadion Tribünépületében ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere elmondta: "Felejthetetlen élményeket kaptunk az elmúlt években a rendezvénytől, és biztos vagyok benne, hogy a lakosság már nagyon várja, hogy újra együtt mozoghasson a Főnix Csarnokban. A Covid megtanított minket arra, hogy egészségesebben éljünk és mindemellett felértékelődött a közösség szerepe. Biztatok mindenkit, hogy aki részt akar venni a FőnixFitt-en, ha még nem tette meg, oltassa be magát, nincs más lehetőség. Évek óta kiemelt célunk, hogy ne csak a profi sport működjön, hanem a tömegsport is, ennek érdekében sportparkokat, kondiparkokat adtunk át a különböző városrészeken, hogy mindenki a lakóhelyéhez közel tudjon mozogni. A FőnixFitt egy nagyon magas színvonalon megszervezett rendezvény, ahol a legújabb mozgásformák, trendek is megjelennek" - zárta gondolatait az alpolgármester asszony.
Dékán Tamás, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter ügyvezetője kiemelte: "Egy év kihagyás után az a célunk, hogy az eddigi, már jól bevált programokon, dolgokon még egy kicsit színesítsünk. A rendezvény továbbra is jó lehetőséget kínál a helyi fitnesz kluboknak a bemutatkozásra. Biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozhat a rendezvényen olyan mozgásformákkal, melyeket a legjobban kedvel." A FőnixFitt projektmenedzsere hozzátette: "Ma délelőtt elindul a jegyértékesítés, november 8-án 10 óráig 1990 Ft-ért, ezt követően 2490 Ft-ért vásárolhatók meg a belépők a FőnixFitt-re, ahol ezúttal is láthatjuk majd többek között Béres Alexandrát, Bánkuti Gabriellát, Czégel Erikát, Péntek Enikőt, Sifter Tímeát és Tatarek Rezsőt."
Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: "Nagyon komoly fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban a Főnix Csarnokban: festés, burkolás, a szociális blokkok felújítása, a világítás korszerűsítése és az új LED kijelzők elhelyezése, hogy csak néhányat említsek. Amikor 2016-ban a Sportcentrum átvette a Főnix üzemeltetését, az volt a célunk, hogy minél több, elsősorban sport- és kulturális rendezvénnyel töltsük meg. Sűrű hetek, hónapok elé nézünk, hiszen november 18. és 21. között olimpiai kvalifikációs Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupának ad otthont a csarnok, majd ezt követően elsősorban kulturális programokon vehetünk részt év végén. Januárban pedig gyakorlatilag a FőnixFitt után már azonnal készülünk a Férfi Kézilabda Európa-bajnokságra. Kiemelten fontosnak tarjuk a létesítmények üzemeltetése, a világesemények szervezése és a Sportiskola, tehát a versenyeztetés mellett a szabadidősport, az egészséges életmód népszerűsítést, a FőnixFitt pedig kiváló alkalom erre" - zárta mondandóját a Sportcentrum első embere.További információk az esemény honlapján, illetve a Facebook-on

Jegyek kaphatók: jegy.debrecenisportcentrum.huCikk nyomtatása