Kozák Luca és Koroknai Máté is biztató időt futott a Gyulain

2021. 07. 06. (kedd) 22.12

Négy DSC-SI-s atlétáért szoríthattunk a legrangosabb hazai viadalon kedd délután, közülük hárman Tokióban is bizonyíthatnak.

Az elmúlt években nemzetközi viszonylatban is egyre meghatározóbb viadallá vált a Gyulai István Memorial, amelyet kedden immár tizenegyedik alkalommal rendeztek meg Székesfehérváron. Számos magyar atlétának, köztük a gátfutó Kozák Lucának is az egyik kedvenc versenyévé avanzsált a Gyulai, idén pedig négy debreceni kiválóságnak is szurkolhattunk: Kozák és Kerekes Gréta (100 méteres gátfutás) mellett Koroknai Máté (400 méteres gátfutás) és Szilágyi Réka (gerelyhajítás) is megmérettette magát a bombaerős mezőnyben.

Elsőként Szilágyiért szoríthattunk, aki biztató, 56 méter feletti kísérlettel kezdett, a harmadik sorozatban pedig 57.55 méterig repítette a szert, ami végül a legjobb dobásának bizonyult. A versenyt a litván Liveta Jasiunaite nyerte, rajta kívül ketten jutottak még a hatvan méteres álomhatáron túl, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválósága pedig a negyedik helyen végzett. Nem sokkal később már a rekortánra szegeződött a figyelem, ahol Kerekes Gréta versenyzett 100 méteres gátfutásban; az olimpiáról kevéssel lemaradó kiválóságunk ezúttal nem tudta megközelíteni idei legjobbját, 13.44-nél állította meg az órát.

A kora esti programban aztán következett a 100 gát második futama, a mezőnyben világsztárok garmadájával, s a tokiói kvótás csillagunkkal, Kozák Lucával. A Puerto Rico-i Jasmine Camacho-Quinn utcahosszal nyerte a viadalt, 12.34-es ideje a világ idei második legjobb eredménye (az első is az ő nevéhez fűződik), mögötte azonban nüánszok döntöttek, a második Elvira Herman és a hetedik helyezett Kozák két tizeden belül haladt át a célvonalon. A DSC-SI kiválósága 12.85-ös időeredménye kifejezetten biztató az ötkarikás játékokra nézve, reményeink szerint Tokióban még ennél is jobban kijön a lépés Suba László tanítványának. Kisvártatva már a 400 gátasok következtek, ahol Koroknai Mátéért szoríthattunk, aki ugyan ezúttal nem fért be ötven másodperc alá, az 50.11-es idővel és a hatodik hellyel cseppet sem lehet elégedetlen.

 

Fotó: Rózsa TamásCikk nyomtatása