Ötödik helyen végzett az Eb-n Klekner Hanga

2021. 07. 12. (hétfő) 12.40

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola rúdugrója a pénteki 420 cm-es teljesítményén tovább javított, és beállítva szabadtéri csúcsát az élmezőnyben zárt Tallinban.

Az észt fővárosban vasárnap befejeződött az U23-as Atlétikai Európa-bajnokság, ahol 27 fiatal képviselte a magyar színeket. A selejtezőből való magabiztos továbbjutása után a zárónapi döntőben is remekelt a DSC-SI rúdugrója, Klekner Hanga, aki a négy méteres magasságon kezdett, melyet másodjára sikerült átvinnie. A folytatásban a 4.15 méter sem okozott számára megoldhatatlan feladatot, harmadik próbálkozása már sikerrel járt. A mentálisan is nagyon erős magyar bajnok ezt követően elsőre szárnyalta túl a 425 centit (!), mellyel eldőlt, hogy az ötödik helynél hátrébb nem végezhet. Ezt követően a 435 centis magasságon háromszor próbálkozott, és nem sokon múlt, hogy ez is sikerüljön. Ettől függetlenül élete egyik legjobb eredményét érte el Klekner Hanga, melyhez szívből gratulálunk!

Az aranyat a cseh Švábíková, az ezüstöt a brit Caudery, míg a bronzérmet a svéd Gunnarsson nyakába akasztották az eredményhirdetésnél.

A magyarok két kontinensbajnoki címet szereztek a négynapos versenyen, Farkas Petra távolugrásban, Palkovits István pedig a 3000 méteres akadályfutásban nem talált legyőzőre! Cikk nyomtatása