Az elmúlt év legjobbjait díjazták

2021. 06. 16. (szerda) 22.33

A Főnix Csarnok felújítása és az elmúlt időszak pandémiás helyzete miatt, ezúttal jóval szűkebb körben tartotta meg díjátadóját a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola.

A Nagyerdei Stadion VIP termében Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta, hogy a sport terén is meghatározó városunkban kiemelkedő a Sportcentrum tevékenysége, amely az idei évben is mintegy 750 millió forint támogatást kap, melynek nagy hányada a létesítmények üzemeltetésére fordítható. Becsky András a Sportcentrum ügyvezetője beszédjében utalt az elmúlt év elmaradt versenyeire, de hozzátette ettől függetlenül számos olyan eredmény született, amelyre büszke lehet a DSC-SI.

Ezt követően a szakosztályok legjobbjait díjazták, az atlétáknál Kozák Luca, a dzsúdósoknál Süveges Fanni, a labdarúgók közül Berki Balázs, míg a tollaslabdázóknál Tóth Kristóf bizonyult a 2020-as év legjobbjának. Az év sportolója a már tokiói kvótás, Kozák Luca lett, trénere, Suba László pedig a legjobb edzőnek járó elismerést vehette át. Az év főtámogatója a BUMET cégcsoport lett, akik a 2016/17-es szezon óta támogatják a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola szakosztályait. Az elmúlt négy évben több mint 73 Mft-ot köszönhet a DSC-SI a cégcsoport tagjainak. Az Életműdíjat a labdarúgó szakosztály vezetője, az egykori 220-szoros futsal szövetségi kapitány, Kozma Mihály vehette át.

Bárány László, mint magánszemély bejelentette, hogy akárcsak az elmúlt két évben, fiaival és családjával együtt 1-1-1 millió forinttal támogatják a jövőben a DSC-SI három tehetséges, szép jövő előtt álló versenyzőjét és edzőiket, név szerint az atléta K.Szabó Gabriellát, a cselgáncsozó Pusztai Botondot és az úszó Zombori-Szalontai Ferencet.


Fotó: Kandert Szabolcs Cikk nyomtatása