Teljesíthető csoportban a magyar válogatott

2021. 04. 29. (csütörtök) 11.45

Augusztus 7. és 15. között női kosárlabda U19-es világbajnokságot rendeznek Debrecenben, melynek sorsolását szerdán délután tartotta a Nemzetközi Kosárlabdaszövetség Berlinben.

A FIBA YouTube csatornáján élőben közvetített eseményen a tizenhat fős mezőnyt az erősorrendnek megfelelően négy kalapból négyes csoportokba sorsolták. A magyar válogatott Oroszország, Tajvan és Argentína társaságában a B-csoportba került. A második kalapból Cziczás László együttese ugyan kaphatott volna könnyebb ellenfelet is az oroszoknál, de az ázsiai és délamerikai ellenfél láttán már egyáltalán nem lehet okuk a panaszra.

Az A-csoportban összekerült a legutóbbi vb két döntőse, az USA és Ausztrália, mellettük Olaszország is beleszólhat még a továbbjutásba, Egyiptom már kevésbé. A C-csoport is elég egyértelműnek látszik, a csoportelsőség szinte biztosan a spanyol és a francia válogatott között dől majd el, Dél-Korea és Brazília továbbjutása pedig meglepetés lenne. A C-csoportban Kanada és Csehország tűnik esélyesnek, de Japán és Mali továbbjutása sem elképzelhetetlen. 

Az U19-es női kosárlabda világbajnokság sorsolása 17:30-tól látható:
Cikk nyomtatása