Szerdán sorsolják az U19-es női kosárlabda vb csoportjait

2021. 04. 27. (kedd) 09.48

Az augusztusban a Főnix Csarnokban és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő U19-es női kosárlabda világbajnokság csoportjait szerdán 17 óra 30 perctől sorsolják.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség februári online sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Debrecen több nívós nemzetközi kosárlabda verseny otthona lesz a 2021-es esztendőben. A már-már tradicionális 3x3-as világversenyek mellett ezúttal a sportág klasszikus, öt az öt elleni szakágában is érdekelt lesz a cívisváros, hiszen augusztus 7. és 15. között Debrecenben rendezik a női kosárlabda U19-es világbajnokságot.

Idén 14. alkalommal rendeznek majd vb-t a hölgyeknél a korosztályban, és várhatóan ezúttal is részt vesznek majd a versenyen a jelen és a jövő nagy sztárjai. A legutóbbi vb két döntőse, az Amerikai Egyesült Államok és Ausztrália mellett a világ elitje képviselteti majd magát, közte Magyarország korosztályos válogatottja is.

A FIBA szerdán tartja a világbajnokság sorsolását, a Berlinben megrendezésre kerülő eseményt a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség YouTube csatornája 17 óra 30 perctől élőben közvetítiCikk nyomtatása