Hajrá lányok!

2021. 03. 05. (péntek) 22.19

A lengyelországi Torunban szombat délelőtt megkezdi szereplését a Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola két gátfutója, Kozák Luca és Kerekes Gréta.

A 60 méteres gátfutásan érdekelt Gréti és Luca a verseny előtt néhány nappal nyilatkoztak.

Kozák Luca:

,,A tesztelés menetével és a szállással sem lehetünk maradéktalanul elégedettek, de az arénába belépve ez mit sem számít majd, nekem ráadásul az egyik kedvenc pályám a toruni, így egészen biztosan élvezni fogom a versenyzést. Két éve sérülés miatt nem tudtam rajthoz állni a fináléban, most viszont nagyon szeretnék döntőt futni, ez egyfajta alapelvárás magamtól, csalódott leszek, ha nem jön össze. A mezőny rendkívül sűrű, így nem lesz könnyű dolgom, de jó formában érzem magam, szerintem képes leszek megközelíteni, vagy akár meg is javítani az egyéni csúcsomat. Ha sikerül beverekednem magam a fináléba, jóval kisebb lesz rajtam a nyomás, úgy állok majd rajthoz, hogy szeretnék egy jót versenyezni, aztán lesz, ami lesz. A döntőben már csak az adott pillanatnyi forma és mentális állapot számít, azaz bármi megtörténhet, akár egy dobogós helyezést is elcsíphetek.”

Kerekes Gréta:

,,Egy rövid repülőutat követően bő négyórás tesztelési procedúrával kezdődött a toruni tartózkodásunk, amire nem voltunk felkészülve, igencsak kellemetlen volt. A becsekkolás elhúzódott, a szállás sem a legkényelmesebb, de a helyzethez képest igyekeznek minden igényünket kielégíteni a szervezők, ügyelnek rá, hogy minden higiéniás előírásoknak megfeleljenek. Szigorú korlátok köré vagyunk szorítva, a stadionban és a melegítőpályán is csak azok tartózkodhatnak, akiknek feltétlenül szükséges. Ennek ellenére végtelenül hálás vagyok, hogy itt lehetek, s egyáltalán megrendezik az Európa-bajnokságot, egyfajta ajándékként tekintek az idei kontinensviadalra. Az edzések alapján nagyon jó formában érzem magam, de a versenyhelyzet mindig más, remélhetőleg most végre minden összeáll, kijön a lépés. Nem az időeredmény körül forognak a gondolataim, hanem arra törekszem, hogy minél jobb helyezést érjek el, s elsősorban magamnak szeretném megmutatni, hogy mire is vagyok képes valójában. A mezőnyből kilenc lány is futott már nyolc másodperc alatt idén, így könnyen lehet, hogy egyéni csúcsra lesz szükségem a fináléba jutáshoz, amit célként tűztem ki magam elé. Egyelőre azonban a szombati versenynapra koncentrálok, szeretnék jól teljesíteni, és továbbjutást érő helyen végezni az előfutamomban. Lelkileg és mentálisan is a helyemen vagyok, lépésről lépésre haladok, s ami biztos, végig mosolyogni fogok a toruni arénában.”

Fedettpályás Atlétikai Eb, 60 méteres gátfutás

Szombat 11.30: előfutamok

Vasárnap 12.35: elődöntők

Vasárnap 17:15: döntőCikk nyomtatása