Pénteken indul az utolsó debreceni World Tour

2020. 09. 03. (csütörtök) 10.03

Egy nap szünet után kezdetét veszi a harmadik 3x3-as profi csapatoknak kiírt pénzdíjas verseny, ami ezúttal a World Tour Europe nevet kapta. A magyar válogatott harmadszor is megpróbálhat továbbjutni a csoportból, bár várhatóan ezúttal sem lesz könnyű dolguk.

Augusztus utolsó hétvégéjén szerb, míg a szerdán végződő World Tour forduló lett győzelemmel zárult a Kossuth téren. A pénteki csoportmeccsek előtt ismét egy három csapatos mini-selejtezővel indulnak a küzdelmek, az első két tornán egyaránt a csoportkörben elvérző litván Sakiai mellett a Párizs és a Moszkva csapatai igyekeznek majd felkerülni a főtáblára.

Az A-csoportban az első tornát megnyerő Liman gárdájába visszatér Stefan Sztojacsics, akivel a fedélzeten újra esélyük lehet a tornagyőzelemre. A Lausanne ugyan megtréfálta őket kedden a csoportmeccsek alatt, ám vezérükkel kiegészülve már várhatóan már nem jelenthet problémát nekik a svájciak legyőzése, ahogy a mongol Ulaanbaatar sem. A második, még továbbjutó helyért ugyanakkor nagy csata várható.

Nem kis meglepetésre a világ legjobb csapatának tartott Novi Sad eddig mindkét tornán elvérzett az elődöntőben, nagy kérdés, hogy meddig jutnak az utolsó versenyen Ivosev Tamásék úgy, hogy a riválisokkal ellentétben ők eddig nem változtattak a keretükön. A legyel, francia és szerb játékosokat felvonultató Jeddah már rögtön az elején kihasználhatja az újvidékiek fáradtságát, de az orosz Gagarin is rendkívül kellemetlen ellenfél. Ennek ellenére a Dusan Bulut vezette szerbeket nem szabad leírni, tíz meccsel a lábukban is ők a csoport esélyesei.

A C-jelű hármasban a tegnapi győztes Riga, és a negyeddöntőben búcsúzó Piran lesznek a Debrecen néven induló magyar válogatott ellenfelei. Az ezúttal Horváth Ákos, Demeter Attila, Keller Iván és Koma Dániel felállásban küzdő nemzeti csapatnak talán a szlovénok ellen lehet keresni valója, de ahhoz szinte hibátlan játékra lesz szükség.

A Dominique Jones vezette New York Harlem sokak szimpátiáját elnyerte az előző fordulóban, s ezúttal újra a legerősebb felállásban szerepelnek majd. Az amerikaiak ezúttal is a legnehezebb csoportba kerültek, hiszen a selejtezőből várhatóan erős rivális érkezik majd, míg a szerb Zemun egy nagyon kellemetlen ellenfél.

World Tour Europe Menetrend

szeptember 4.

14:00 Sakiai – Paris

14:35 Moscow – Paris

15:10 Sakiai – Moscow

15:45 Liman – Lausanne

16:10 Novi Sad – Jeddah

16:35 Riga – Debrecen

17:00 NY Harlem – Selejtező győztese

17:35 Liman – Ulaanbaatar

18:00 Novi Sad – Gagarin

18:25 Riga – Piran

18:50 NY Harlem – Zemun

19:25 Ulaanbaatar – Lausanne

19:50 Gagarin – Jeddah

20:15 Piran – Debrecen

20:40 Zemun – Selejtező győztese

szeptember 5.

16:50 Negyeddöntő 1.

17:15 Negyeddöntő 2

17:50 Negyeddöntő 3.

18:15 Negyeddöntő 4.

19:05 Elődöntő 1.

19:35 Elődöntő 2.

20:30 DöntőCikk nyomtatása