A profik is elkezdik a küzdelmeket

2020. 08. 28. (péntek) 11.53

Szombaton indul a 3x3 Wold Tour Masters Debreceni fordulója a Kossuth téren. A szerda óta tartó Ifjúsági Fesztivál hétvégén a helyosztóihoz érkezik, így párhuzamosan két torna is megtekinthető lesz a Nagytemplom előtt.

Igazi sztárparádéra készülhetnek azok, akik augusztus 29-én és 30-án a Kossuth-térre látogatnak, ugyanis a 3x3-as kosárlabda legjobbjai egytől egyig pályára lépnek a World Tour Masters debreceni állomásán. A szakág egyéni pontlistájának top 10 játékosa is pályára lép a Cívisvárosban.

A magyar válogatott az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is szabadkártyával indul majd, Team Debrecen nével. Csirke Ferenc hat játékost hozott magával Debrecenbe, az első World Tour-on a Kerpel-Fronius Balázs, Ruják András, Koma Dániel és Demeter Attilla négyessel neveztek. Nem kerültek könnyű csoportba, hiszen nagy meglepetés lenne, ha nem a világelső Novi Sad nyerné a triót, a második, még továbbjutó helyért ugyanakkor nagy csata várható a rutinos Amsterdammal.

A négyszeres World Tour Masters-győztes Novi Sad gárdáját senkinek nem kell bemutatni. A szerb együttes idén is bombaerős csapattal érkezik a cívisvárosba: a világelső Dusan Bulut mellett Marko Savic, Dejan Majstorovic és a DEAC egykori játékosa, Ivosev Tamás alkotják a keretet. Felkészülésük nem volt zökkenőmentes, a vírushelyzet mellett sérüléshullám is hátráltatta őket, Majstorovic térdét műteni kellett.

Szintén nagy népszerűségnek örvend a Riga Ghetto. A Nauris Miezis és Karlis Lasmanis nevével fémjelzett lettek évről évre közönségszórakoztató játékkal rukkolnak elő, és ez nagy valószínűség szerint ezúttal sem lesz másképp.

Az első helyre rangsorolt szerb Liman gárdája is komoly tűzerőt vonultat fel: A Stefan Kojic-Mihalo Vasic-Aleksandar Ratkov-trió mellé visszatér Mr. Robot, azaz Stefan Stojacic, aki az előző idényt csaknem teljes mértékben kihagyni kényszerült. Az újvidéki csapat már kétszer is diadalmaskodni tudott Debrecenben.

Minden kosárlabdával kapcsolatos rendezvényre kell egy amerikai résztvevő; a szakágban a tengerentúlt évek óta a New York Harlem együttese képviseli, soraiban azzal Dominique Jones-sal, akit a tavalyi alapszakasz legértékesebb játékosának is megválasztottak.

Érdemes lesz odafigyelni a litván Sakiai Gulbele-re is, akik Marijus Uzupis és Paulius Beilavicius hathatós közreműködésével 2019-ben hatalmas meglepetésre behúzták a World Tour Masters montreali tornáját.

Annyi biztos, hogy páratlan izgalmakra készülhetnek azok, akik a Nagytemplom elé felállított mobillelátókon szurkolva tervezik eltölteni a szombat és a vasárnap délutánt.